Hjemmelaget vanilje-fudge
Er denne favoritten i smågodt-blandingen? Dette er hvordan du lager den helt selv!
Du trenger:
- 125 g smør
- 1 boks søt kondensert melk (400 g)
- 150 g brunt sukker
- 1 ss lys sirup
- 100 g hvit sjokolade (bruk mørk sjokolade dersom heller vil lage sjokolade-fudge)
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts vaniljeessens eller vaniljeekstrakt
Valgfritt: Strøssel og nøtter
Bladet sier: Søt kondensert melk selges på hermetikk-boks. Den pleier å stå sammen med bakevarene på Meny.
Slik gjør du
- Finn frem en kjele med tykk bunn og en tresleiv, og smelt smøret på middels lav varme.
- Tilsett boksen med kondensert melk, sirup og brunt sukker. Rør alt sammen, og skru opp varmen litt. La blandingen småkoke (det skal bare komme små luftbobler) i 15 minutter. Rør godt hele tiden, så det ikke brenner seg.
- Skru av stekeplaten, og knekk sjokoladen i biter. Ha sjokoladen oppi kjelen, og rør forsiktig rundt til sjokoladebitene har smeltet helt inn i blandingen.
- Finn frem en form med flat bunn, og legg bakepapir nedi den, så det stikker opp langs kantene. Hell fugde-røren oppi formen.
- Vil du pynte fudgen? Da kan du drysse strøssel eller hakkede nøtter over nå. Du kan også velge å røre nøtter inn i fudgen rett før du heller den oppi formen.
- Sett formen i kjøleskapet i minst fire timer, så fudgen stivner.
- Løft bakepapiret med den ferdige fudgen over på en fjøl, og bruk en skarp kniv til å skjære den opp i biter.
- Oppbevar fudgen i en lufttett boks i kjøleskapet til de skal spises.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: