Gå til innhold

Hjemmelaget vanilje-fudge

Nærbilde av hundrevis av gylne terninger med hjemmelaget karamell-fudge.

Fudge er en type karamell laget av en blanding av sukker, smør og melk. Nam! (Foto: Shutterstock )

Er denne favoritten i smågodt-blandingen? Dette er hvordan du lager den helt selv!

Du trenger:

  • 125 g smør
  • 1 boks søt kondensert melk (400 g)
  • 150 g brunt sukker
  • 1 ss lys sirup
  • 100 g hvit sjokolade (bruk mørk sjokolade dersom heller vil lage sjokolade-fudge)
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts vaniljeessens eller vaniljeekstrakt

Valgfritt: Strøssel og nøtter

Bladet sier: Søt kondensert melk selges på hermetikk-boks. Den pleier å stå sammen med bakevarene på Meny.

Slik gjør du

  1. Finn frem en kjele med tykk bunn og en tresleiv, og smelt smøret på middels lav varme.
  2. Tilsett boksen med kondensert melk, sirup og brunt sukker. Rør alt sammen, og skru opp varmen litt. La blandingen småkoke (det skal bare komme små luftbobler) i 15 minutter. Rør godt hele tiden, så det ikke brenner seg.
  3. Skru av stekeplaten, og knekk sjokoladen i biter. Ha sjokoladen oppi kjelen, og rør forsiktig rundt til sjokoladebitene har smeltet helt inn i blandingen.
  4. Finn frem en form med flat bunn, og legg bakepapir nedi den, så det stikker opp langs kantene. Hell fugde-røren oppi formen.
  5. Vil du pynte fudgen? Da kan du drysse strøssel eller hakkede nøtter over nå. Du kan også velge å røre nøtter inn i fudgen rett før du heller den oppi formen.
  6. Sett formen i kjøleskapet i minst fire timer, så fudgen stivner.
  7. Løft bakepapiret med den ferdige fudgen over på en fjøl, og bruk en skarp kniv til å skjære den opp i biter.
  8. Oppbevar fudgen i en lufttett boks i kjøleskapet til de skal spises.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette