Verden i bilder: Uke 46 (2022)

Mange mennesker står i mørket og ser på en enorm egyptisk gull-statue av en ung mann med et stort, blåstripete hodeplagg. Amr Nabil, AP/NTB

Verden i bilder

Se bilder av ting som har skjedd rundt i verden den siste uken.

To barn med mørkt hår bruker forstørrelsesglass til å studere grønne planter utenfor en trekanformet bygning.Luis Bernardo Cano, Anadolu Agency/ABACA/NTB

Disse elevene i Colombia går på en skole der de lærer om resirkulering, arter, å dyrke mat og gjenbruk. Skolen er den første «grønne skolen» her.

Toppen av Kongressen, en hvit bygning med en slags kuppel øverst ses gjennom flere flaggstenger under en oransje solnedgang.J. David Ake, AP/NTB

I USA var det nylig mellomvalg. Da bestemmer amerikanerne hvilke politikere (demokrater eller republikanere) som skal få mest makt i Kongressen (litt som Stortinget).

En slags varde bestående av malt, runde steiner og sokker ligger på en strand ved en turkis sjølinje. Victoria Maclean, SWNS/NTB

Mange ble sjarmert av husnissen Noldus i Harry Potter-bøkene. Faktisk er det laget en «grav» for ham i Wales. Mange legger igjen sokker, fordi Noldus ble fri da han fikk en sokk. Men nå har folk fått beskjed om å slutte, fordi sokkene fører til forsøpling.

En solbrun jente med svart hår ler mens hun fyker gjennom brunt flomvann utenfor noen oversvømte bygninger.Lisa Marie David, Reuters/NTB

Denne jenta badet i gatene etter en kraftig storm på Filippinene i høst. Hittil i år har flommer rammet 27 millioner barn over hele verden, ifølge Unicef.

Illustrasjonsfoto av voksen ulv med grå-brun som slikker seg rundt munnen mens den står på en liten bakketopp.Illustrasjonsbilde: Shutterstock

En ung ulv i Nederland har gått litt nærme turgåere den siste tiden. Nå skal politiet lære ulven at den skal holde seg unna ved å skyte paintball-kuler mot den. Det skriver NTB.

4. november var det hundre år siden graven til kongen Tut-ankh-Amon ble oppdaget. Han døde for mer enn 3300 år siden. I disse dager foregår klimatoppmøtet i Egypt.

En kvinne med langt, mellomblondt hår og knallrosa kjole står foran en vegg med speil og smiler.Lise Åserud, NTB

Visste du? Prinsesse Märtha Louise skal ikke jobbe for kongehuset fremover. Men hun beholder prinsesse-tittelen.