Gå til innhold

Dette er Paper Mario: The Thousand-Year Door

Spillkarakteren Mario, med rød caps og blå klær, går rundt og rundt ham er det blant annet enn grønn minidinosaur og flere små griser.

Paper Mario: The Thousand-Year Door fikk masse skryt da det kom til GameCube i 2004. Jeg var 13 år gammel og husker det godt, men jeg fikk aldri muligheten til å spille det. Ingen av vennene mine hadde det, og selv om familien min visste at jeg var blodfan av Super Mario, dukket det aldri opp under juletreet.

20 år senere kom en «remake» av spillet for Nintendo Switch. Endelig har jeg kunnet dykke ned i denne gamle retro-perlen. Men er spillet virkelig så bra som alle sier? Fortjener det å bli kalt en tidløs klassiker? Det korte svaret er – ja!

I et spill er Mario inne i et slags kott  og rundt ham er det to andre spillkarakterer.

Pene detaljer

Noe av det kuleste, og det første man legger merke til, er den unike estetikken. Alt er laget av papir.

De fargerike og skarpe detaljene så bra ut allerede i 2004, men den nye versjonen tar det til et helt nytt nivå! Dette er etter min mening et av de peneste spillene som har kommet ut de siste årene.

Grafikken alene er grunn nok til å begi seg ut på dette fantastiske eventyret, og da vil du også oppleve en helt utrolig morsom historie.

I et spill er Mario ute i en skog og rundt ham flyr det mange store bobler med noen små skapninger inni.
I et spill er Mario ute i en slags skog med trær med hvite blader og mange andre morsomme karakterer er rundt ham.

God historie

Det er ikke så mange gode historier i Mario-spillene. Som regel blir Prinsessen kidnappet, og den italienske rørleggeren må redde henne.

Det skjer også i dette spillet, men her er det mye mer dybde enn i de andre spillene. Mario får hjelp av artige og sjarmerende karakterer. De beriker det rare spilluniverset med steder å utforske, utfordrende konflikter og veldig morsomme dialoger.

Det kan nok være litt mye tekst å lese for noen av de yngste gamerne der ute. Hvis du synes at engelsk er vanskelig, er kanskje dette et perfekt sted å øve seg?

En mann med rosa genser med skyer på har svart, kort hår og svart bart og briller.

Christopher Robin Omdahl er spillekspert for Aftenposten Junior. (Foto: Anneli Isaksen )

Overraskelser

Hvis du liker å lese morsomme og spennende historier, kommer du til å storkose deg! Forvent å bli overrasket! Jeg lo høyt flere ganger.

«The Thousand-Year Door» skiller seg ut i måten du spiller på. I de fleste andre Mario-spill må du hoppe for å vinne, men her må du vente på tur og deretter velge riktig handling. Denne sjangeren kalles «tur-basert rollespill», og du må bruke strategi for å bekjempe fiendene dine.

Du kan bruke hammeren din, hoppe på fiendene som i gode, gamle dager eller bruke et av mange spesialangrep. Vær offensiv eller defensiv! Du velger selv hvordan du takler de dynamiske kampene.

Nærbilde av en spillkarakter som har lilla hår og røde lepper og et hjerte kommer ut av munnen og rundt er det mange rosa roser.

Anbefales varmt

Spillets verden er full av detaljer og skjulte hemmeligheter. Det oppmuntret meg til å utforske hver eneste krik og krok. Du blir hele tiden belønnet med nye evner og oppgraderinger som driver historien fremover.

Jeg falt pladask for denne sjarmerende papirverdenen, og jeg ønsker å se alt den har å tilby. Jeg har ennå ikke fullført spillet, men jeg vet godt hva jeg skal bruke resten av sommeren til.

Etter 20 år (!) kan jeg endelig si at «Paper Mario: The Thousand-Year Door» lever opp til hypen.

Coveret til et spill med bilde av blant andre Super-Mario på.
Skrevet av:
Christopher Robin Omdahl
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette