Gå til innhold

Mange er urolige for Peng Shuai

Nærbilde av en kvinne med svart hår i hestehale, tenniscaps og rød Nike-trøye som står foran en tribune med tilskuere.

Peng Shuai (35) var regnet som en av verdens beste tennisspillere for få år siden.(Foto: Andy Wong, AP/NTB )

Den kinesiske tennisspilleren «forsvant» plutselig. Nå har politikere og kjendiser fra hele verden engasjert seg i saken.

Peng Shuai er en kjent tennisspiller fra Kina. I november delte hun et innlegg på Weibo, en kinesisk versjon av Twitter.

Der anklaget hun en mektig politiker for å ha utsatt henne for et seksuelt overgrep. Overgrepet skal ha skjedd for ti år siden.

Ble slettet

Innlegget til Shuai forsvant fra Weibo. Det gjorde også tennisspilleren. I to uker lurte mange på hvor hun var.

Men etter to uker dukket det opp et brev. Der skrev Peng at anklagen mot politikeren var falsk, og at hun bare var hjemme og hvilte.

Krever bevis

Men flere tviler på at brevet er skrevet frivillig. Kjente personer, som USAs president Joe Biden og tennisstjernen Serena Williams, ba om ordentlig bevis på at Peng var trygg.

Nylig dukket Peng opp i videoer fra en tennisturnering i Beijing. Presidenten for Den internasjonale olympiske komité (IOC) har også hatt en videosamtale med henne.

En mann med grått hår sitter i et lyst rom, med ryggen til fotografen, mens er i et videomøte med Peng Shuai, som synes på en skjerm foran ham.

Her er IOC-president Thomas Bach i videosamtale med Peng Shuai.(Foto: Greg Martin, IOC/Reuters/NTB )

Fremdeles mener mange at mer må gjøres for å sikre at Peng Shuai er trygg. De frykter at hun blir straffet for anklagen hun delte.

Visste du?

Denne saken kan være skadelig for Kinas rykte. Landet arrangerer vinter-OL neste år.

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette