Teo kriger mot voksne

Miniatyrspill er blitt mer populært. Teo og vennene vil at flere barn skal begynne med det.

Olav Olsen

Teo forbereder seg til kamp. Han driver med miniatyrspill. Der setter du sammen din egen hær av figurer og kriger mot andre.

Olav Olsen / Aftenposten

– Jeg synes det er spennende med taktisk spill, og det er gøy å se modellene dine ute i kamp. Du møter mange mennesker av å spille dette. Jeg er blitt mye mer sosial enn jeg var før, sier Teo.

Olav Olsen

I miniatyrspill maler man sine egne figurer. Teo har et eget malerom hjemme. – I konkurranser får du poeng om du maler bra, sier han.

Olav Olsen

Før en kamp bruker Teo mye tid på å tenke ut strategi. Figurene har forskjellige styrker. Noen er raske, andre er sterke krigere eller gode til å skyte.

Olav Olsen

Teo gjør klar brettet før kamp sammen med Mikael, som spiller i samme klubb. Man bruker terninger for å styre hva figurene kan gjøre, og målebånd for å måle hvor langt de kan gå.

Olav Olsen

– Jeg spiller for det meste mot voksne. Det går greit. Jeg vil ikke at de skal ta hensyn til at jeg er yngre, sier Teo.

Olav Olsen

En kamp kan vare i mange timer. Den består av fem runder, og du samler poeng i hver runde. Den som får flest poeng vinner.

Olav Olsen

Mats spiller i samme klubb som Teo. De møtes én gang i uken for å spille, male og få hjelp av de voksne til å bli bedre.– Det hadde vært gøy om flere unge drev med dette. Da kan du møte flere på ditt nivå, sier Mats.

En snauklippet gutt plasserer ut figurer utenfor en figurborg som står på et grønt underlag.Olav Olsen

Teo og hans Space Wolves-hær vant dagens kamp. I en liga i Oslo ligger Teo på 7.-plass av over 40 spillere. Selv om alle de andre er voksne.

Teos tips for å bli god:

• Pugge reglene godt.
  • Lære deg alle triksene.
  • Ha litt flaks med terningene.

Flere barn prøver

– Vi merker at det er flere barn som driver med miniatyr-hobbyen, sier Daniel Alterskjær.

Han jobber i butikken Outland Oslo, som selger miniatyrspill.

Han tror det er fordi flere foreldre som driver med dette, får med barna.

– Den andre grunnen er at «nerd» ikke lenger er et negativt ladet ord. Det gjør at folk ikke er så redd for å prøve eller vise interesse, sier han.