Gå til innhold

Oppskrift: Slange-breadsticks

Seks lange brødpinner som er surret rundt og rundt og pyntet med svarte sesamfrø og gullglitter på, ligger på en rød bakgrunn.

Denne oppskriften gir deg omtrent 12 breadsticks. De er gode til supper, tapas eller dip.(Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger:

  • 2 dl melk
  • 1,5 ss margarin
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • Metall-sugerør
  • Valgfri pynt: Sesamfrø, flaksalt eller parmesan

Tips! Kjøp en ferdig pizzabunn, og skjær den i strimler.

Slik gjør du

  1. Ha melk og margarin i en liten kjele. Varm opp på svak varme, så margarinen smelter.
  2. La blandingen kjøle seg ned, og hell den over i en bakebolle sammen med gjær. La bollen stå i fem minutter.
  3. Tilsett mel og salt, og elt deigen i ti minutter.
  4. Del deigen i 12 deler, og trill hver av dem til en tynn, lang pølse.
  5. Pensle litt olje utenpå sugerørene, og tvinn pølsene rundt dem. Legg slangene på et stekebrett med bakepapir.
  6. Trykk slangehodene litt flate. Pensle hele slangen med litt vann, og fest øyne på. Lag mønster i slangeskinnet med frø, salt eller revet parmesan.
  7. Stek midt i ovnen på 180 grader i 10 minutter, eller til slangene er helt gylne og tørre.
  8. Trenger slangen en tunge? Skjær en liten strimmel av chili, vårløk eller gulrot.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette