Oppskrift: Slange-breadsticks
Denne oppskriften gir deg omtrent 12 breadsticks. De er gode til supper, tapas eller dip.(Foto: Elin Fjelldal )
Du trenger:
- 2 dl melk
- 1,5 ss margarin
- 3 dl hvetemel
- 1 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- Metall-sugerør
- Valgfri pynt: Sesamfrø, flaksalt eller parmesan
Tips! Kjøp en ferdig pizzabunn, og skjær den i strimler.
Slik gjør du
- Ha melk og margarin i en liten kjele. Varm opp på svak varme, så margarinen smelter.
- La blandingen kjøle seg ned, og hell den over i en bakebolle sammen med gjær. La bollen stå i fem minutter.
- Tilsett mel og salt, og elt deigen i ti minutter.
- Del deigen i 12 deler, og trill hver av dem til en tynn, lang pølse.
- Pensle litt olje utenpå sugerørene, og tvinn pølsene rundt dem. Legg slangene på et stekebrett med bakepapir.
- Trykk slangehodene litt flate. Pensle hele slangen med litt vann, og fest øyne på. Lag mønster i slangeskinnet med frø, salt eller revet parmesan.
- Stek midt i ovnen på 180 grader i 10 minutter, eller til slangene er helt gylne og tørre.
- Trenger slangen en tunge? Skjær en liten strimmel av chili, vårløk eller gulrot.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: