Lag din egen potetsalat
En god potetsalat fungerer som tilbehør til nesten all grillmat og spekemat.
Du trenger:
- 400 g mandelpoteter
- 2 vårløk
- 1/2 purre
- 1 grønt eple
- 2 sjalottløk
- 3 dl creme fraiche
- 4 ss majones
- 1 ss dijon sennep
- 1 sitronbåt
- 1-2 ts honning
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Kok potetene i en kjele med vann og litt salt, til de er blitt møre. Se på posen hvor lang koketid potetene trenger.
- Hell av vannet, og la potetene kjøle seg ned. Skjær dem opp i store terninger eller halve potetbåter.
- Skyll og skrell de andre grønnsakene. Skjær vårløk, purre og sjalottløk i tynne skiver, og skjær eplet i terninger.
- Skvis sitronbåten over en bolle. Bland saften sammen med creme fraiche, majones, sennep og honning.
- Bland alle ingrediensene sammen i en stor bolle. Smak til med salt og pepper.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: