Gå til innhold

Lag din egen potetsalat

En skål med mørk glasur står oppå en mørk turkis bakgrunn, og den er fylt med hjemmelaget potetsalat med hvit krem og grønn purreløk og blå blomster som pynt.

En god potetsalat fungerer som tilbehør til nesten all grillmat og spekemat.

Du trenger:

  • 400 g mandelpoteter
  • 2 vårløk
  • 1/2 purre
  • 1 grønt eple
  • 2 sjalottløk
  • 3 dl creme fraiche
  • 4 ss majones
  • 1 ss dijon sennep
  • 1 sitronbåt
  • 1-2 ts honning
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kok potetene i en kjele med vann og litt salt, til de er blitt møre. Se på posen hvor lang koketid potetene trenger.
  2. Hell av vannet, og la potetene kjøle seg ned. Skjær dem opp i store terninger eller halve potetbåter.
  3. Skyll og skrell de andre grønnsakene. Skjær vårløk, purre og sjalottløk i tynne skiver, og skjær eplet i terninger.
  4. Skvis sitronbåten over en bolle. Bland saften sammen med creme fraiche, majones, sennep og honning.
  5. Bland alle ingrediensene sammen i en stor bolle. Smak til med salt og pepper.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette