Oppskrift: Brune pinner
OBS: Deigen er farlig god! Pass på at ingen tyvspiser av den i kjøleskapet!(Foto: Elin Fjelldal )
Ikke så glad i tørre julekaker? Denne er seig og god!
Du trenger:
- 200 gram smør
- 200 gram sukker
- 1 eggeplomme
- 1 spiseskje lys sirup
- 0,5 teskje malt kanel
- 1 teskje vaniljesukker
- 1 teskje natron
- 300 g hvetemel
Til pensling:
- 1 egg
- Madelflak
- Perlesukker
Slik gjør du
- Sett smøret på kjøkkenbenken slik at det får romtemperatur.
- Pisk smør og sukker med en kjøkkenmaskin, eller en mikser, til det blir luftig og hvitt.
- Ha eggeplomme og sirup oppi bakebollen, og rør rundt.
- Rør inn resten av de tørre ingrediensene, bortsett fra noe av melet. Elt deigen litt, og tilsett resten av melet dersom deigen er klissete.
- Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- Del deigen i seks like store deler. Trill delene til pølser, og løft dem over på et stekebrett med bakepair på. Legg 2–3 pølser på hvert brett, og sett ovnen på 165 °C.
- Trykk pølsene ned på brettet så de blir omtrent 5 mm tykke. Bruk fingrene eller en kjevle.
- Visp sammen et egg, og pensle alle pølsene. Dryss på sukker og hakkede mandler.
- Stek kakene midt i oven i 8–10 minutter. De skal bli gylne i fargen, men ikke brune. Del opp kakene i stenger med en kniv med én gang de er tatt ut av ovnen.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: