Gå til innhold

Oppskrift: Brune pinner

Åtte julekaker av typen brune pinner, pyntet med mandelflak og perlesukker, ligger på en rød bakgrunn.

OBS: Deigen er farlig god! Pass på at ingen tyvspiser av den i kjøleskapet!(Foto: Elin Fjelldal )

Ikke så glad i tørre julekaker? Denne er seig og god!

Du trenger:

  • 200 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 1 eggeplomme
  • 1 spiseskje lys sirup
  • 0,5 teskje malt kanel
  • 1 teskje vaniljesukker
  • 1 teskje natron
  • 300 g hvetemel

Til pensling:

  • 1 egg
  • Madelflak
  • Perlesukker

Slik gjør du

  1. Sett smøret på kjøkkenbenken slik at det får romtemperatur.
  2. Pisk smør og sukker med en kjøkkenmaskin, eller en mikser, til det blir luftig og hvitt.
  3. Ha eggeplomme og sirup oppi bakebollen, og rør rundt.
  4. Rør inn resten av de tørre ingrediensene, bortsett fra noe av melet. Elt deigen litt, og tilsett resten av melet dersom deigen er klissete.
  5. Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  6. Del deigen i seks like store deler. Trill delene til pølser, og løft dem over på et stekebrett med bakepair på. Legg 2–3 pølser på hvert brett, og sett ovnen på 165 °C.
  7. Trykk pølsene ned på brettet så de blir omtrent 5 mm tykke. Bruk fingrene eller en kjevle.
  8. Visp sammen et egg, og pensle alle pølsene. Dryss på sukker og hakkede mandler.
  9. Stek kakene midt i oven i 8–10 minutter. De skal bli gylne i fargen, men ikke brune. Del opp kakene i stenger med en kniv med én gang de er tatt ut av ovnen.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette