Gå til innhold

Flere jenter står på skateboard

VISER FREM SKATING: Disse jentene er med i Girlskate-crewet. De reiser rundt i Norge og viser frem sporten. De har inspirert mange andre jenter.(Foto: Siri Øverland Eriksen, Aftenposten )

Disse jentene imponerer på skateboard. Og de vil få flere andre til å begynne med det samme.

STORE MÅL: Maja har vunnet NM-gull og har en drøm om å være med OL. – Jeg står på skateboard mange timer. Ofte fra morgenen til kvelden. Jeg skater hver dag, sier Maja.(Foto: Siri Øverland Eriksen, Aftenposten )

LAGET BOK: Girlskate-crewet ble til etter at Steffen R Marandon Sørum, Eldrid Johansen og Ingrid dos Santos laget boken «Girlskate». Da samlet de flere flinke skatejenter som kunne være til inspirasjon. Det ble til Girlskate-crewet, og de har reist rundt i Norge for å vise frem skating. Forfatterne har også gitt ut skateboken «Betongparken».(Foto: Siri Øverland Eriksen, Aftenposten )

FLERE VIL SKATE: De fire jentene merker at skating blant jenter er populært. – Det kommer flere jenter i parken nå enn før, sier Sofie. Når det settes opp skatekurs for jenter, merker forfatterne at det er kjempestor interesse. De sier det blir fullt i løpet av bare én time. Tidligere har mange tenkt at skating er en guttesport, sier de.(Foto: Siri Øverland Eriksen, Aftenposten )

GØY Å FÅ TIL: Noe av det gøyeste med skateboard er å få mestringsfølelse, sier Sofie Amira. Her tar hun sitt kuleste triks. Det er en axl-drop ned fra en høy «vert». Det er en slags rampe.(Foto: Siri Øverland Eriksen, Aftenposten )

VANSKELIG I STARTEN: Det vanskeligste når man starter med å skate, kan være å «ta plass». – Man vil ikke føle at man er i veien, sier Sofie. Hun startet med skating, fordi hun synes det så veldig gøy ut. Dessuten står hun på snowboard om vinteren, og da er det fint å gjøre noe lignende også på sommeren.(Foto: Siri Øverland Eriksen, Aftenposten )

MYE UTSTYR: Men noen ganger kan det gå galt når man skater. Derfor har jentene alltid på seg mye beskyttelse. Som Maja her. Hun har på både hjelm og beskyttelse på håndledd, albuer og knær.(Foto: Siri Øverland Eriksen, Aftenposten )

FÅR NYE VENNER: I tillegg til at det er gøy å lære triks og klare nye ting, nevner Amelia en annen viktig grunn til at hun synes andre også bør prøve å skate: – Du bør begynne, fordi du får flere venner når du står på skateboard, sier hun.(Foto: Siri Øverland Eriksen, Aftenposten )

Skateboard

  • Startet i USA for cirka 70 år siden.
  • Nå er det populært i store deler av verden.
  • For mange år siden var det forbudt med skateboard i Norge.
  • Men forbudet ble fjernet for litt over 30 år siden.

Kilde: Store norske leksikon

Skrevet av:
Sindre Trygsland

Først publisert:

Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette