Mettende matmuffins
Disse muffinsene serverer du nok ikke med kakelys på. Men de er kjempegode i matpakken!
Dette trenger du:
- Store muffinsformer
- 50 g smør
- 3 egg
- 200 g lettrømme
- 200 g hvetemel
- 1 flat teskje salt
- 2 teskjeer bakepulver
- 2 spiseskjeer timian
- 100 g paprika
- 50 g vårløk
- 100 g pølsebiter
- 100 gram revet ost
Du kan også fylle muffinsene med brokkoli, squash, skinke eller bacon. Eller noe annet godt du har i kjøleskapet!
Slik gjør du:
- Kutt kjøttet og grønnsakene i små biter.
- Smelt smøret på lav varme.
- Rør sammen egg og rømme i en bolle. Rør så inn smøret.
- Pisk hvetemel, salt og bakepulver inn i røren.
- Ha i alt fyllet. Rør forsiktig rundt til alt er godt blandet.
- Bruk en spiseskje til å fordele røren i muffinsformene så de fylles omtrent trekvart fulle. Bruk gjerne to former utenpå hverandre så muffinsen ikke renner utover.
- Topp muffinsene med litt revet ost.
- Stek muffinsene midt i oven på 200 grader i 15 minutter. Ta dem ut når de har hevet seg og osten oppå er gyllen.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: