Gå til innhold

Mettende matmuffins

Dette er ingen dessert ...(Foto: Elin Fjelldal )

Disse muffinsene serverer du nok ikke med kakelys på. Men de er kjempegode i matpakken!

Dette trenger du:

  • Store muffinsformer
  • 50 g smør
  • 3 egg
  • 200 g lettrømme
  • 200 g hvetemel
  • 1 flat teskje salt
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 2 spiseskjeer timian
  • 100 g paprika
  • 50 g vårløk
  • 100 g pølsebiter
  • 100 gram revet ost

Du kan også fylle muffinsene med brokkoli, squash, skinke eller bacon. Eller noe annet godt du har i kjøleskapet!

Slik gjør du:

  1. Kutt kjøttet og grønnsakene i små biter.
  2. Smelt smøret på lav varme.
  3. Rør sammen egg og rømme i en bolle. Rør så inn smøret.
  4. Pisk hvetemel, salt og bakepulver inn i røren.
  5. Ha i alt fyllet. Rør forsiktig rundt til alt er godt blandet.
  6. Bruk en spiseskje til å fordele røren i muffinsformene så de fylles omtrent trekvart fulle. Bruk gjerne to former utenpå hverandre så muffinsen ikke renner utover.
  7. Topp muffinsene med litt revet ost.
  8. Stek muffinsene midt i oven på 200 grader i 15 minutter. Ta dem ut når de har hevet seg og osten oppå er gyllen.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette