Gå til innhold

Det er blitt trendy å drikke Prime. Men er det verdt 149 kroner for en flaske?

På bildet promoterer youtuberne Logan Paul og KSI drikken Prime.(Foto: Scott Garfitt, AP/NTB )

Dette er et leserinnlegg. Meningene i teksten tilhører den som har skrevet det.

Er det verdt å betale 149 kroner for en drikke som ikke egentlig er noe uvanlig i seg selv?

Prime er en sportsdrikk som er blitt veldig populær de siste månedene. Dette er blant annet fordi influencerne KSI og Logan Paul promoterer den på sosiale medier. På sidene sine anbefaler de sterkt å drikke Prime.

Rundt omkring på nett er det mange andre som også reklamerer for leskedrikken. Dette har gjort at mange prøver så hardt de kan å få tak i den.

I Norge er det ikke lett å få tak i Prime. En av de mest populære butikkene som selger det, er Fast Candy. Der koster det 149 kroner for en flaske. Noen av grunnene til at det er så dyrt, er hvor vanskelig det er å få tak i Prime i Norge, og hvor dyrt det er for butikkene å importere det.

Men det finnes mange billigere alternativer til Prime, som for eksempel Powerade eller Gatorade. Disse inneholder mye av det samme.

KSI og Logan Paul har reist til flere land for å promotere Prime, blant annet til Australia.(Foto: Scott Garfitt, AP/NTB )

Billigere i USA

Fordi det ikke er lett å få tak i Prime utenfor USA, er folk villige til å betale veldig mye for noe som egentlig bare koster to dollar der.

Og det er ikke bare i Norge det er dyrt. I Storbritannia er det mange som leter hardt og overalt for å få tak i Prime. På Ebay selges en flaske for opp mot 15 pund, altså dyrere enn i Norge. I Storbritannia har de til og med enda flere forskjellige typer sportsdrikker enn her, så det at folk er villige til å betale så mye, er dumt.

Det at det er høy etterspørsel etter drikken, gjør at Prime tjener masse penger.

Selv om mange tror at det bare er KSI og Logan Paul som eier Prime, er det ikke det. Det meste av selskapet er eid av Congo Brands, som igjen er eid av Max Clemons og Troy Steiger.

Fem flasker med forskjellige farger og navnet "Prime" på, er redigert inn på en mørkerød bakgrunn.

Én slik flasker koster 149 kroner i norske butikker. (Foto: Prime, Aftenposten Junior )

Er det verdt det?

Så er det verdt å betale 149 kroner for en drikk som ikke egentlig er noe uvanlig i seg selv? Det kommer an på om du kjøper den for å delta i selve «trenden», eller om du gjør det fordi du tror at du ikke kan finne noe lignende for lavere pris.

Det finnes syv smaker av Prime, og mange av disse smakene kan du allerede få fra andre merker, mye billigere. Prime er definitivt overpriset med tanke på innholdet i flasken, men det kan være verdt det for noen hvis de bare syns det er spennende.

Men siden Prime altså ikke er så spesielt som mange kan tro, burde du kanskje tenke deg om en ekstra gang før du kjøper noe som du egentlig kan finne på nærmeste Rema 1000.

Leon Alexander (13)

Dette leserinnlegget sto først på trykk i Aftenposten Si ;D. Teksten kom på delt 3. plass i Aftenposten Si ;Ds skrivekonkurranse for ungdom, med temaet «nå er det nok!»

Visste du?

Vil du skrive et leserinnlegg om noe du reagerer på eller er opptatt av? Send det til post@aftenpostenjunior.no

Skrevet av:
Aftenposten Junior
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette