Hjemsøkt kakao
Buhuuu, vi smelter!(Foto: Elin Fjelldal )
En varm kakao gjør kort prosess på disse spøkelsene. Perfekt til en skummel film.
Oppskrift: Pikekyss
Du trenger:
- 2 stk eggehviter (skill eggehvite fra eggeplomme)
- 120 g sukker
- Sprøytepose med stor, rund åpning
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 100 °C.
- Bruk en mikser til å piske eggehvitene til stivt skum. Tilsett så sukkeret litt etter litt mens du visper.
- Pisk helt til massen er hvit og blank. Om du lager en form i røren, skal marengsen være så stiv at formen holder seg.
- Ha massen over i en sprøyteposen, og sprøyt ut store marengstopper på et stekebrett med bakepapir. Lag dem like store, men med forskjellige former.
- Stek spøkelsene i ovnen i omtrent én time, eller til de er tørre.
- La dem avkjøle seg helt før du tar dem av brettet.
- Dypp en pinne eller gaffel i smeltet mørk sjokolade, og tegn på øyne og munn.
Varm sjokolade
Denne oppskriften gir to kopper kakao.
Du trenger:
- 100 gram mørk kokesjokolade
- 5 dl melk
- 2 spiseskjeer agavesirup (eller sukker)
- 0,5 teskje chili
- Krem
Slik gjør du:
- 1Ha alle ingrediensene i en kjele.
- 2Varm opp blandingen på middels varme. Rør rundt hele tiden.
- 3Når det ryker godt av blandingen heller du den opp i to kopper.
- 4Sprøyt krem oppå kakaoen.
- 5Topp med et marengsspøkelse i hver kopp.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: