Gå til innhold

Hjemsøkt kakao

To glass med kakao og krem er toppet med to pikekyss-spøkelser, som har skremte ansiktsuttrykk av påmalt sjokolade.

Buhuuu, vi smelter!(Foto: Elin Fjelldal )

En varm kakao gjør kort prosess på disse spøkelsene. Perfekt til en skummel film.

Oppskrift: Pikekyss

Du trenger:

  • 2 stk eggehviter (skill eggehvite fra eggeplomme)
  • 120 g sukker
  • Sprøytepose med stor, rund åpning

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 100 °C.
  2. Bruk en mikser til å piske eggehvitene til stivt skum. Tilsett så sukkeret litt etter litt mens du visper.
  3. Pisk helt til massen er hvit og blank. Om du lager en form i røren, skal marengsen være så stiv at formen holder seg.
  4. Ha massen over i en sprøyteposen, og sprøyt ut store marengstopper på et stekebrett med bakepapir. Lag dem like store, men med forskjellige former.
  5. Stek spøkelsene i ovnen i omtrent én time, eller til de er tørre.
  6. La dem avkjøle seg helt før du tar dem av brettet.
  7. Dypp en pinne eller gaffel i smeltet mørk sjokolade, og tegn på øyne og munn.

Varm sjokolade

Denne oppskriften gir to kopper kakao.

Du trenger:

  • 100 gram mørk kokesjokolade
  • 5 dl melk
  • 2 spiseskjeer agavesirup (eller sukker)
  • 0,5 teskje chili
  • Krem

Slik gjør du:

  1. 1Ha alle ingrediensene i en kjele.
  2. 2Varm opp blandingen på middels varme. Rør rundt hele tiden.
  3. 3Når det ryker godt av blandingen heller du den opp i to kopper.
  4. 4Sprøyt krem oppå kakaoen.
  5. 5Topp med et marengsspøkelse i hver kopp.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette