Gå til innhold
Aftenposten junior skole
Aftenposten junior skole

Dagny drømte ikke om å bli artist som barn

Koronaviruset har gjort at mange av konsertene til Dagny ble utsatt det siste året. Her er hun scenen under en festival i sommer. (Foto: Heiko Junge, NTB )

Arkeolog, fotballkeeper, danser og astronaut var mye høyere oppe på listen til popstjernen.

Dagny er en av Norges aller største artister. Da hun møter Junior-journalist Erika, har hun med seg storesøsteren Juna. Hun er manager og passer på Dagnys e-post og avtaler.

Hvordan er det å jobbe med søsteren sin?

Hun tar seg av ting og passer på meg. Det er fint. Hun kjenner meg godt. Hun kan se hvordan jeg har det. Det er fint å jobbe med en som er ærlig.
Dagny (Foto: Karen Gjetrang)

Men krangler dere ikke?

Dagny ler.

– Jeg og søsteren min sloss da vi var små! Det er sånn det skal være. Jeg vet hvordan det er å være yngst. Hvis Juna og jeg skulle jobbet sammen da vi var tenåringer, hadde det blitt mye vanskeligere. Vi var mer dramatiske. Det er mindre kokos nå, sier Dagny.

Dagny, søsteren Juna og junior-journalist Erika.(Foto: Karen Gjetrang )

Danse og bevege seg

Plutselig sier Dagny: «Hysj!» Hun peker på høyttaleren. Den spiller «Somebody», sangen hennes! Låten som ble kåret til Årets låt av radiokanalen P3s lyttere. Dagny klarer ikke la være å danse litt der hun sitter.

Hvilken av sangene dine er du mest fornøyd med?

– Det er vanskelig å velge! Men jeg liker «Love you like that», «Backbeat» og «Somebody». Jeg føler at jeg klarte å fortelle en historie i de sangene. Jeg liker når det er masse energi. På scenen vil jeg danse og bevege meg. Den energien klarte vi å skape i de låtene.

Den amerikanske sangeren Katy Perry ble inspirert av Dagnys låt «Love you like that».

Katy Perry er blant verdens største artister. (Foto: Mario Anzuoni, Reuters/NTB )

Ble du stolt da?

– Ja, da ble jeg faktisk litt stolt. Jeg er kanskje ikke så flink til å kjenne på at jeg er stolt. Jeg prøver å bli bedre på det. Jeg opplever så mye nytt hele tiden. Da er det viktig å stoppe opp og gi seg selv en klapp på skulderen.

Dagny sang under det nasjonale minnearrangementet i Oslo spektrum i sommer, 10 år etter terrorangrepet 22. juli 2011. (Foto: Foto: Fredrik Hagen, NTB )

Blir du lei deg når du får kritikk?

– Ja, litt. Det er jo ikke kjekt å få kritikk, spesielt ikke for noe man bryr seg veldig om. Men jeg er blitt bedre. Kritikk kan jo også være hjelpsomt.

Du har sagt før at du fikk kritikk for å være andpusten på scenen? Er du blitt bedre på det?

– Ja, jeg er aktiv på scenen. Da må jeg trene hjemme. Det var et eksempel på konstruktiv kritikk. Det har hjulpet meg masse.

Junior-journalist Erika Engelstad Gurrik (9) intervjuet Dagny på en kafé i Oslo. (Foto: Karen Gjetrang )

Er noen av sangene basert på ting som har skjedd i virkeligheten?

– Veldig mange av dem. Jeg bruker også fantasien, men det føles mest nært når jeg klarer å skrive om noe jeg har følt eller tenkt. Jeg må finne en måte å skrive ærlig på, men at det ikke føles som jeg forteller alle hemmeligheter.

Arkeolog, keeper og astronaut

Dagnys foreldre drev med musikk da hun var liten. Det er hun glad for.

– Det var veldig fint. Jeg elsket musikk fra jeg var liten. Men jeg tenkte ikke at det var noe jeg skulle holde på med. Jeg ville bli arkeolog, fotballkeeper, danser eller til og med astronaut!

Dagny sier at det er fint at foreldrene kan gi henne tips.

– Men jeg har to søsken som ikke spiller. De har funnet andre ting som de liker å gjøre. Det viktigste er jo å finne noe man liker å drive med.

Skrevet av:
Kristin Storrusten

Først publisert:

Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette

Vi ønsker oss dine tanker om denne siden!

Noe du vil dele med oss?