Anushree Fadnavis, Reuters/NTB

Verden i bilder

Her er et utvalg bilder av ting som har skjedd rundt i verden den siste tiden.

Christian Chavez, AP/NTB

Victor Rodas (12, til venstre) og Eduardo Pacheco (12) rocker i en gymtime på starten av skoledagen ved undervisningssenter i Ciudad Juarez i Mexico. Begge guttene flyktet hjemmefra for å komme unna farlige gjenger.

Ueslei Marcelino, Reuters/NTB

Det er over to måneder siden Russland invaderte Ukraina, men krigen er ennå ikke over. Mange mennesker (både soldater og sivile) er drept, og millioner er på flukt. Her leker barn utenfor en bygning som tar imot flyktninger i Novomoskovsk i Ukraina.

Rafael Yaghobzadeh, AP/NTB

Emmanuel Macron ble nylig gjenvalgt som Frankrikes president. Det betyr at han skal fortsette i jobben i fem år til. Flere eksperter mener han nå må gjøre forskjellene mellom folk i landet mindre, ifølge NTB.

Nebraska State Patrol, AP/NTB

En skogbrann i Nebraska i USA spredte seg raskt på grunn av vind og tørt landskap. Mange måtte forlate hjemmet sitt. Også i Norge er det veldig tørt nå. Det er bål-forbud i hele landet, og i Oslo er folk bedt om å spare på vannet.

Bruna Prado, AP/NTB

Verdens mest populære karneval ble nylig feiret i Rio de Janeiro i Brasil. To millioner mennesker sang og danset i gatene. Disse samba-danserne deltok i paraden.

Anushree Fadnavis, Reuters/NTB

Barn leker utenfor Jama Masjid, en moské i Dehli, under feiringen som kommer etter fastemåneden ramadan: id. Moskeen er en av de største i India.

Aftenposten Junior

Visste du?

Den første utgaven av Aftenposten Junior kom ut 24. april for akkurat ti år siden! Adrian fylte også nettopp 10 år, vi gratulerer!