Djevelegg
Disse er et morsomt alternativ til frokostegget.
Du trenger:
- 6 store egg
- 1 spiseskje dijon-sennep
- 3 spiseskjeer majones
- 1–2 dæsjer med tabasco eller sriracha (chilisaus)
- Salt og pepper
- Paprikakrydder
Til pynt:
- 1 gulrot
- 12 svarte pepperkorn
- 2 spiseskjer hakket gressløk
Eggene heter djevelegg fordi de er fyllet inneholder sennep og chili, noe som gjør dem «spicy». (Foto: Mini )
Slik gjør du
- Ha eggene oppi en kjele. Hell over nok kaldt vann til eggene dekkes, og ha på et lokk.
- Sett platen på medium varme, og vent til vannet koker. Da kan du skru av varmen. La eggene ligge i kjelen i 10–12 minutter.
- Hell av vannet, og legg eggene kjapt i en bolle med iskaldt vann.
- Pell av eggeskallet, og legg eggene i kjøleskapet i minst 15 minutter.
- Del alle eggene på midten, gjerne med sikksakk-kant. Fjern eggeplommen forsiktig med en skje.
- Ha alle eggeplommene i en bolle, og mos dem med en gaffel.
- Pisk eggeplommene sammen med sennep, majones og chilisaus. Smak til med salt, pepper og paprikakrydder.
- Ha den gule blandingen oppi en sprøytepose, og fyll opp den nederste delen av alle eggene. Legg på toppen av egget som en hatt av eggeskall oppå kyllingens hode.
- Kutt oransje kyllingføtter og nebb ut av gulroten. Fest pepperkorn som øyne, og pynt med gressløk.
Du kan også lage dem slik:
Legg eggene i vann med noen rødbet-skiver, så de blir rosa. Del dem på langs, og sprøyt fyllet nedi som små roser. (Foto: Shutterstock )
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: