Gå til innhold

Djevelegg

Et hardkokt egg er delt på midten i sikksakk-mønster, og er fylt med en gul masse, og to pepperkorn og en bit gulrot gjør at det ser ut som øynene og nebbet til en kylling inni egget.

De har kanskje et skummelt navn, men se så søte!(Foto: Elin Fjelldal )

Disse er et morsomt alternativ til frokostegget.

Du trenger:

  • 6 store egg
  • 1 spiseskje dijon-sennep
  • 3 spiseskjeer majones
  • 1–2 dæsjer med tabasco eller sriracha (chilisaus)
  • Salt og pepper
  • Paprikakrydder

Til pynt:

  • 1 gulrot
  • 12 svarte pepperkorn
  • 2 spiseskjer hakket gressløk
En glad, gul maskot uten armer står på en hvit bakgrunn med snakkeboble ut av munnen.

Eggene heter djevelegg fordi de er fyllet inneholder sennep og chili, noe som gjør dem «spicy». (Foto: Mini )

Slik gjør du

  1. Ha eggene oppi en kjele. Hell over nok kaldt vann til eggene dekkes, og ha på et lokk.
  2. Sett platen på medium varme, og vent til vannet koker. Da kan du skru av varmen. La eggene ligge i kjelen i 10–12 minutter.
  3. Hell av vannet, og legg eggene kjapt i en bolle med iskaldt vann.
  4. Pell av eggeskallet, og legg eggene i kjøleskapet i minst 15 minutter.
  5. Del alle eggene på midten, gjerne med sikksakk-kant. Fjern eggeplommen forsiktig med en skje.
  6. Ha alle eggeplommene i en bolle, og mos dem med en gaffel.
  7. Pisk eggeplommene sammen med sennep, majones og chilisaus. Smak til med salt, pepper og paprikakrydder.
  8. Ha den gule blandingen oppi en sprøytepose, og fyll opp den nederste delen av alle eggene. Legg på toppen av egget som en hatt av eggeskall oppå kyllingens hode.
  9. Kutt oransje kyllingføtter og nebb ut av gulroten. Fest pepperkorn som øyne, og pynt med gressløk.

Du kan også lage dem slik:

Åtte halve egg ligger på et hvitt fat, og de er alle kokt rosa og fult med gult innhold sprøytet som roser.

Legg eggene i vann med noen rødbet-skiver, så de blir rosa. Del dem på langs, og sprøyt fyllet nedi som små roser. (Foto: Shutterstock )

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette