Gå til innhold

Dette er årets forbilder

Aftenposten Juniors lesere sendte inn flere hundre nominasjoner til årets navn 2021. Nå er vinnerne kåret.

Årets navn:

Victor Sotberg (30) er årets navn i Aftenposten Junior.(Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB )

Victor Sotberg (30) tar seieren i to kategorier: årets youtuber og årets gamer. Dermed kåres han til årets navn!

Sotberg er kjent som programleder i FlippKlipp. Han har også vært med på flere realityserier. Og nylig ble det avslørt at han var dragen i Maskorama.

Mathias (9) fra Flekkerøy i Kristiansand følger hele tiden med på Sotberg.

Jeg synes han er et veldig godt forbilde. Han er følsom, og han er glad i andre mennesker. Og siden han er blitt mobbet selv, så er han opptatt av at ingen andre skal bli mobbet. Det synes jeg bra. Jeg elsker ham!
Mathias (9)

Dette synes Victor Sotberg om å bli årets navn

– Å bli kåret til årets gamer og årets youtuber er en stor ære. Tusen takk til dere alle. Youtube og gaming er blitt en stor del av livet mitt. Derfor betyr det så utrolig mye for meg at dere setter pris på det jeg lager for dere, sier Victor Sotberg.

Hvordan har det vært å være med i Maskorama?

– Det var veldig gøy! Men det har vært vanskelig å lyve så mye, spesielt for de jeg kjenner. Jeg var nervøs for å synge live på scenen i en maske. Det var utfordrende.

Hvordan tror du 2022 blir?

– 2022 blir et fantastisk år, tror jeg. Blir nok både ny bok og ny musikk dette året. Så det håper jeg blir tatt godt imot.

Har du et godt råd for 2022?

– Det er nok å fortsette med det man brenner for ELLER starte med noe man alltid har villet. Det er aldri for sent å begynne med noe man synes virker gøy. Enten det er på nyåret, midt i året eller helt på slutten! You do you!

Årets tiktoker:

Charli D'Amelio (17) er kåret til årets tiktoker.(Foto: Evan Agostini, AP/NTB )

Charli D'Amelio (17) fra Connecticut i USA tok en overlegen seier i kategorien årets tiktoker. Hun er en av verdens største tiktokere og er særlig kjent for å dele danse- og lip-sync-videoer.

Jeg synes at Charli D’Amelio er årets beste fordi hun er en god danser, og hun er omtenksom og snill.
Mari (10), Fana

På annenplass kom tiktokeren Khaby Lame fra Senegal etterfulgt av Addison Rae fra USA.

Årets idrettsutøver:

Erling Braut Haaland (21) er årets sportsnavn.(Foto: Martin Meissner, AP/NTB )

Fotballstjernen Erling Braut Haaland (21) er kåret til årets idrettsutøver. I år er han blant toppscorerne i Champions League.

– Jeg synes at Erling Braut Haaland er årets idrettsutøver fordi han scoret hat trick i sin debut, og han har vært veldig god i år. Jeg synes det er bra at en norsk spiller er blitt så flink.
Vetle (9), Stadsbygd

I sportskategorien var det sterk konkurranse fra andre utøvere. Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen og Casper Ruud fikk også mange stemmer.

Årets artist:

Olivia Rodrigo (18) ble popstjerne nesten over natten og tar seieren som årets artist i Aftenposten Juniors kåring. (Foto: Amy Harris, AP/NTB )

Olivia Rodrigo (18) fra USA er kåret til årets musiker. Det siste året har hun toppet hitlister verden over med låtene «Drivers license» og «Good 4 you». Rodrigo ble først kjent som skuespiller i serier på Disney Channel.

På delt annenplass kom artisten Billie Eilish og norske Astrid S.

Årets politiker:

Jonas Gahr Støre (61) er årets politiker, ifølge leserne. (Foto: Javad Parsa, NTB )

Jonas Gahr Støre (61), mannen som vant stortingsvalget i høst og er Norges nye statsminister, vant også kategorien årets politiker. Støre er leder for Arbeiderpartiet.

Et stykke bak ham kom tidligere statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og Guri Melby fra partiet Venstre.

Årets aktivist:

Greta Thunberg (18) er kåret til årets aktivist.(Foto: Hannah McKay, Reuters/NTB )

Denne kategorien var den med størst spenn mellom vinneren og andre nominerte. Og seieren gikk – ikke helt overraskende – til klimaaktivisten Greta Thunberg (18).

Greta kjemper for klima og det er viktig. Det er bare én jordklode, og den må vi passe godt på.
Oliver (8), Vear

Menneskerettighetsforkjemperen Malala Yousafzai og Kim Friele, som kjempet for skeives rettigheter, fikk også flere stemmer.

Årets skuespiller:

Emma Watson (31) er kåret til årets skuespiller. (Foto: Scott Garfitt, AP/NTB )

Emma Watson (31) er kåret til årets skuespiller. Seieren tok hun rett foran Astrid S og Herman Flesvig.

Watson er mest kjent for rollen som Hermine i Harry Potter-filmene. I desember filmet hun og de andre fra filmen en gjenforening, fordi det nå er 20 år siden den første filmen kom ut. Watson arbeider også mye for klimatiltak og menneskerettigheter.

Årets forfatter:

J.K. Rowling (56) får mye kritikk for ting hun sier, men ifølge leserne er hun fremdeles den forfatteren de liker best. (Foto: Christophe Ena, AP/NTB )

Joanne Kathleen Rowling (56) er årets forfatter, men med bare noen få stemmer mer enn krimforfatter Jørn Lier Horst. Rowling er mest kjent for å ha skrevet bøkene om Harry Potter. Nylig ga hun ut boken «Julegrisen».

Forfatterne David Williams og Rick Riordan fikk også mange stemmer.

Visste du?

I kategorien «Andre» stemte flest personer på «Mamma».

Skrevet av:
Elin Fjelldal

Først publisert:

Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette

Vi ønsker oss dine tanker om denne siden!

Noe du vil dele med oss?