Gå til innhold

Oppskrift: Slik lager du pakora

En stekepanne med klumper med pakora-røre som steker.

Pakora er grønnsaker stekt i en deig. Matretten kommer fra India og Pakistan.

Her kan du lese om da Alina og Nooria laget pakora under ramadan.

Vil du også lage pakora? Her er familiens oppskrift!

OBS: Få gjerne hjelp av en voksen, særlig når du skal steke pakoraene i varm olje.

Du trenger:

  • 100 gram Gram Flour (kikertmel)
  • ½ teskje bakepulver
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje spisskummen
  • ½ teskje korianderpulver
  • ½ teskje chaat masala eller mangopulver (kan droppes)
  • ½ teskje chilipulver
  • 1 spiseskje bukkehornkløver
  • 1 løk
  • 2-3 poteter
  • 1 håndfull fersk koriander
  • 1 finhakket grønn chili (kan droppes)
  • Cirka 1 dl vann

Til steking:

  • 5 dl rapsolje

Til servering:

  • Finhakket fersk koriander
  • Chaat masala
To søstre som står ved en kjøkkenbenk og lager pakora, med kikertmel og bukkehornkløver.

Slik gjør du

1. Sikt kikertmel i en bolle, og bland med de tørre ingrediensene.

2. Skrell løk og poteter. Skjær dem opp i tynne og korte strimler.

En jente skreller potet.

3. Finhakk koriander og knus bukkhornkløver lett med hånden før du putter alt i bollen.

4. Tilsett litt vann om gangen, og bland til du får en tykk røre som dekker grønnsakene. Pakora-blandingen skal ikke være veldig flytende.

5. Varm olje i en dyp gryte eller wokpanne på medium varme. Sjekk at gryten er varm nok med en liten bit av deigen. Når deigen begynner å bruse, er oljen varm nok.

6. Lag klumper av røren med en spiseskje. Forsiktig legger du klumpene ned i oljen. Her er det lurt med hjelp fra en voksen.

7. Stek pakoraene på begge sidene til de er gylne.

8. Legg de ferdige pakoraene på kjøkkenpapir, og strø over litt chaat masala og fersk koriander før servering.

En smilende familie står på kjøkken og holder frem nystekte pakoraer.

Velbekomme!(Foto: Paal Audestad )

Skrevet av:
Kristin Storrusten
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette