Søte påskekyllinger av marsipan
Oppbevar kyllingene i kjøleskap (eller fryser) i en lufttett boks.(Foto: Elin Fjelldal )
Du trenger bare noen få ingredienser og litt fantasi!
Du trenger:
- 250 gram mandelmel
- 250 gram melis
- 2 eggehviter
- Konditorfarge (gul og rød)
Valgfritt:
- Strøssel
- Øyne (eller sjokoladeglasur på tube)
- Mørk sjokolade
Slik lager du kyllingene
- Begynn med å blande mandelmel og melis. Spar på noe av blandingen i en kopp.
- Skill eggeplomme fra eggehvite. Tilsett eggehvitene.
- Kna deigen godt. Er den litt fuktig, tilsetter du mer mandelmel og melis. Ble den for tørr, kan du tilsette en teskje vann.
- Tilsett noen dråper gul konditorfarge, og kna deigen til fargen blir jevn og så gul som du ønsker.
- Legg et par spiseskjeer med marsipan til side, og drypp litt rød konditorfarge oppi. Kna den til den får en jevn oransje farge.
- Form marsipanen til runde kuler. Form to bitte små kuler og to avlange, som du trykker inn i kroppen for å lage føtter og vinger. Lag bitte små oransje, avlange former til nebb og hanekam. Bruk gjerne fantasien, og gjør kyllingene litt forskjellige. Lag øynene til slutt.
Slik lager du marsipan-egg
- Form marsipanen som små eller halve egg. Har du en silikonform, kan du bruke denne.
- Smelt mørk sjokolade i vannbad (i en bolle som du setter over en kjele med kokt vann).
- Stikk eggene på en gaffel eller et spyd, og dypp dem forsiktig ned i sjokoladen. Dypp ett av gangen.
- Legg egget på bakepapir, og dryss strøssel på med en gang – før sjokoladen stivner.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: