Gå til innhold

Søte påskekyllinger av marsipan

Tre litt komiske gule kyllinger av marsipan, med oransje nebb og kam, står på en lysegrønn bakgrunn.

Oppbevar kyllingene i kjøleskap (eller fryser) i en lufttett boks.(Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger bare noen få ingredienser og litt fantasi!

Du trenger:

  • 250 gram mandelmel
  • 250 gram melis
  • 2 eggehviter
  • Konditorfarge (gul og rød)

Valgfritt:

  • Strøssel
  • Øyne (eller sjokoladeglasur på tube)
  • Mørk sjokolade

Slik lager du kyllingene

  1. Begynn med å blande mandelmel og melis. Spar på noe av blandingen i en kopp.
  2. Skill eggeplomme fra eggehvite. Tilsett eggehvitene.
  3. Kna deigen godt. Er den litt fuktig, tilsetter du mer mandelmel og melis. Ble den for tørr, kan du tilsette en teskje vann.
  4. Tilsett noen dråper gul konditorfarge, og kna deigen til fargen blir jevn og så gul som du ønsker.
  5. Legg et par spiseskjeer med marsipan til side, og drypp litt rød konditorfarge oppi. Kna den til den får en jevn oransje farge.
  6. Form marsipanen til runde kuler. Form to bitte små kuler og to avlange, som du trykker inn i kroppen for å lage føtter og vinger. Lag bitte små oransje, avlange former til nebb og hanekam. Bruk gjerne fantasien, og gjør kyllingene litt forskjellige. Lag øynene til slutt.

Slik lager du marsipan-egg

Tre marsipanegg dekket av mørk sjokolade med fargerikt kulestrøssel på er redigert inn på en gul bakgrunn.
  1. Form marsipanen som små eller halve egg. Har du en silikonform, kan du bruke denne.
  2. Smelt mørk sjokolade i vannbad (i en bolle som du setter over en kjele med kokt vann).
  3. Stikk eggene på en gaffel eller et spyd, og dypp dem forsiktig ned i sjokoladen. Dypp ett av gangen.
  4. Legg egget på bakepapir, og dryss strøssel på med en gang – før sjokoladen stivner.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette