Du må logge inn for å lese denne artikkelen.
Vil du vite mer om Aftenposten Junior skole?
Spør eksperten
Slik lager du spiselig slim
Hei, Andreas
Jeg lurer på hvordan man kan lage slim uten lim og linsevann. Jeg vil heller ikke at slimet skal sette seg fast på hendene.
Hilsen Leonora (9)
- Spør eksperten
- Aftenposten Junior
- Boks 1178 Sentrum
- 0107 Oslo
Andreas Wahl
Hei, Leonora
Du har spurt rett person. Jeg har nemlig fordypet meg i seigt kliss og skrevet bok om slim. Den store norske slimboka.
Nesten som spagetti
Den vanligste måten å lage slim selv på er ved å blande én bestemt type lim og linsevann.
Linsevannet inneholder et stoff som binder de lange polymereneStoff som er bygd opp av mindre molekyler som er hektet sammen i lange kjeder. i limet sammen, nesten som spagetti som er blitt stående etter middag og klistret seg sammen.
Spiselig slim
Men det går også an å lage slim uten lim!
Min favoritt er spiselig slim. Her er en kjapp oppskrift:
- Varm noen marshmallows i en skål i mikroen, men stopp med én gang du ser at de synker sammen.
- Pass deg for varmen når du tar ut skålen. Det samme gjelder resten av oppskriften! Du kan få skikkelige stygge brannsår av varmt kliss!
- Rør rundt i det varme klisset mens du tilsetter maisstivelse eller melis. Maisstivelse gir mest elastisk slim. Melis smaker best.
- Fortsett å røre og kna inn maisstivelse til du tror det er nok – og så litt til. Når du har knadd inn nok maisstivelse, skal ikke lenger slimet feste seg til fingrene.
- Kna inn litt konditorfarge til slutt, hvis du vil. Bruk engangshansker for ikke å farge hendene dine.
- Strekk, kna og bit slimet ditt!
Slim i vei!
Du kan også lage et enkelt slim av å blande maisstivelse med litt balsam. Da må du kna godt og lenge, men det blir slim til slutt.
Hvis blandingen blir for tørr, tilsetter du mer balsam. Hvis den er for våt, tilsetter du mer maisstivelse.
– Slim i vei! Og husk at slim holder seg best i lukket pose eller boks.(Foto: Andreas Wahl [Foto: TV 2] )
- Skrevet av:
- Heidi M. Skarnes
- Først publisert:
- Sist oppdatert: