Gå til innhold

Lag selv: Valghatt-cookies til halloween

Fire brune trollmannshatter av cookies med glasur, og med øyne og munn tegnet inn i glasuren, står på hvert sitt lille fat på et flekketede bord med brennende stearinlys på.

Denne desserten avslører hvilket av husene på Galtvort den hører hjemme i!(Foto: Vigmostad og Bjørke )

Oppskriften er lånt fra «Den offisielle Harry Potter bakeboken» fra Vigmostad Bjørke.

Du trenger:

Til cookies:

  • 100 gram hvetemel
  • 1/3 teskje salt
  • 110 gram usaltet smør, kaldt, i terninger
  • 3 spiseskjeer kakaopulver
  • 40 g melis
  • 1 eggeplomme

Til sukkerbrød:

  • 85 gram smør, mykt
  • 70 gram sukker
  • 85 gram hvetemel
  • 3⁄4 teskje bakepulver
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • Noen dråper matfarge i rødt, blått, grønt og gult

Til glasur:

  • 100 gram sjokoladepletter
  • 50 gram usaltet smør, mykt
  • 225 gram kremost naturell
  • 95 gram melis
  • 2 spiseskjeer kakaopulver
  • 3 spiseskjeer sjokolade- eller karamellpålegg

Scann denne koden for å finne ut hvordan du skal gå frem. God baking!

Slik gjør du:

Oppskriften gir deg 8 valghatter. Desserten lages i tre omganger: først lager du cookies, så lager du farget sukkerbrød, og til slutt lager du glasuren.

Alt sammen tar omtrent 1,5 timer.

Cookies:

  1. Forvarm ovnen til 180 °C, og legg bakepapir på et stekebrett.
  2. Ha mel og salt i en bolle. Smuldre smøret inn i blandingen med hendene. Rør inn kakaopulver, sukker og eggeplomme, og bland til det blir en fast deig.
  3. Dryss mel på bakebordet, og trill deigen til en tykk pølse. Skjær deigen i åtte like store deler, og trill dem til helt runde kuler.
  4. Klem kulene flate på stekebrettet. Du kan også bruke en rund pepperkakeform som er 7,5 cm bred til å stikke ut cookiene.
  5. Stek cookiene i omtrent 15 minutter og la deg avkjøles på brettet.

Sukkerbrød:

Mini En gul og glisende, armløs maskot står på en hvit bakgrunn. sier: Tips! Orker du ikke å bake farget sukkerbrød? Da kan du fylle hattene med farge-sorterte non-stop i stedet.
  1. Smør og kle en brødform med bakepapir. Formen skal helst ha et mål på omtrent 16,5 cm x 7,5 cm.
  2. Ha smør, sukker, mel, bakepulver, egg og eggeplomme i en bolle. Rør til blandingen er jevn.
  3. Fordel røren i fire skåler eller kopper. Ikke fyll dem helt opp.
  4. Bland forskjellig matfarge i hver kopp. Du trenger rødt for Griffing, grønt for Smygard, gult for Håsblås og blått for Ravnklo.
  5. Se for deg at brødformen er delt i fire deler. Hell rørene oppi brødformen i hver sin del, så de forskjellige fargene ikke blander seg sammen.
  6. Stek i ca. 25 minutter, til kaken så vidt er blitt fast. Avkjøl på rist.

Glasur:

  1. Smelt sjokoladeplettene i vannbad (i en kjele som står over en bolle med varmt vann i). Sett til avkjøling når alt er smeltet..
  2. Pisk smøret i en egen bakebolle, og pisk deretter inn kremosten.
  3. Tilsett sukker, kakaopulver og de smeltede sjokoladeplettene, og bland sammen.
  4. Ha glasuren i en stor sprøytepose med en 0,5 cm tipp.

Montering:

  1. Finn frem en rund pepperkake- eller cookie-form med 4 cm diameter. Stikk ut to runde sukkerbrødbunner i hver farge. Skjær til toppen så de blir kjegleformet.
  2. Fest dem på midten av hver sin cookie med en liten klatt sjokolade- eller karamellpålegg.
  3. Sprøyt glasuren på kjeglene, så de blir helt dekket. Avslutt med en spiss.
  4. Bruk baksiden av en teskje eller en liten kniv og smør glasuren jevnt ut. Bruk noe med smal ende til å lage munn og øyne på hattene.
Skrevet av:
Aftenposten Junior
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette