Oppskrift: En het potet
Nam! En bakt potet kan toppes med alt du synes er godt. (Foto: Elin Fjelldal )
Denne poteten er crispy, mettende og lager seg nesten selv.
Du trenger:
- Store poteter (beregn én til hver person)
- Hvitløkssmør
- Salt og pepper
- Crème fraîche
- Litt revet ost
- Mais
- Bacon
- Vårløk
- Pinjekjerner
Trix sier: Skal du på tur? Prøv å bake poteten på bål! Fiks tilbehøret hjemme, og stek poteten innpakket i aluminiumsfolie.
Slik gjør du:
- Begynn med å vaske potetene. Tørk dem godt etterpå. Bruk en tannpirker til å stikke mange små hull i hver potet.
- Pensle dem med hvitløkssmør, og strø salt og pepper på dem.
- Legg potetene på et brett med bakepapir, og stek midt i stekeovn på 200 grader i minst 1 time. Potetene er ferdige når de er såpass myke at de gir etter dersom du trykker på dem med en skje.
- Mens potetene bakes, steker du en stripe bacon til hver (baconet bør være sprøtt). Kutt opp vårløk, og finn frem resten av tilbehøret.
- Skjær en åpning i hver potet. Skvis den, eller grav ut litt av poteten så det blir plass til fyllet.
- Fyll poteten med crème fraîche (eller rømme), resten av tilbehøret, og server! Du kan også fylle den med andre ting du liker. Kanskje du har noen gode rester i kjøleskapet?
1: Slik ser skallet ut når potetene er ferdig stekt. 2: Slik ser baconet ut når det er sprøstekt. 3: Skjær ut en åpning i toppen av poteten. Ha gjerne en klatt smør oppi, før du topper den med tilbehør.(Foto: Elin Fjelldal )
Visste du?
Begrepet «comfort food» eller «hyggemat» brukes ofte om mat som er enkel å lage, som vekker minner og nostalgi – men kanskje ikke alltid så sunn å spise.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: