Gå til innhold

Oppskrift: En het potet

Nam! En bakt potet kan toppes med alt du synes er godt. (Foto: Elin Fjelldal )

Denne poteten er crispy, mettende og lager seg nesten selv.

Du trenger:

  • Store poteter (beregn én til hver person)
  • Hvitløkssmør
  • Salt og pepper
  • Crème fraîche
  • Litt revet ost
  • Mais
  • Bacon
  • Vårløk
  • Pinjekjerner
Trix sier: Skal du på tur? Prøv å bake poteten på bål! Fiks tilbehøret hjemme, og stek poteten innpakket i aluminiumsfolie.

Slik gjør du:

  1. Begynn med å vaske potetene. Tørk dem godt etterpå. Bruk en tannpirker til å stikke mange små hull i hver potet.
  2. Pensle dem med hvitløkssmør, og strø salt og pepper på dem.
  3. Legg potetene på et brett med bakepapir, og stek midt i stekeovn på 200 grader i minst 1 time. Potetene er ferdige når de er såpass myke at de gir etter dersom du trykker på dem med en skje.
  4. Mens potetene bakes, steker du en stripe bacon til hver (baconet bør være sprøtt). Kutt opp vårløk, og finn frem resten av tilbehøret.
  5. Skjær en åpning i hver potet. Skvis den, eller grav ut litt av poteten så det blir plass til fyllet.
  6. Fyll poteten med crème fraîche (eller rømme), resten av tilbehøret, og server! Du kan også fylle den med andre ting du liker. Kanskje du har noen gode rester i kjøleskapet?

1: Slik ser skallet ut når potetene er ferdig stekt. 2: Slik ser baconet ut når det er sprøstekt. 3: Skjær ut en åpning i toppen av poteten. Ha gjerne en klatt smør oppi, før du topper den med tilbehør.(Foto: Elin Fjelldal )

Visste du?

Begrepet «comfort food» eller «hyggemat» brukes ofte om mat som er enkel å lage, som vekker minner og nostalgi – men kanskje ikke alltid så sunn å spise.

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette