Gå til innhold

Disse bør du følge med på under OL

Turneren Simone Biles fra USA er antatt å bli en av årets sommer-OLs største medaljevinnere. (Foto: Wolfgang Rattay, Reuters/NTB )

Der er det så mange ulike idretter at nesten alle kan finne noe de liker ekstra godt. Her får du tips til norske og utenlandske favoritter du kan følge med på.

Dette er noen av de norske favorittene å heie på:

Jakob Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen (20)(Foto: Martin Meissner, AP/NTB )

Den yngste av tre brødre fra Sandnes er bare 20 år, men allerede en av verdens aller beste løpere på 1500 og 5000 meter. Det er på den lengste av de to distansene han satser på medalje i Tokyo, og der har han også europarekord på 12.48.45. Kanskje løper han 1500 meter også.

Karsten Warholm

Karsten Warholm (25)(Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters/NTB )

Gutten fra Sunnmøre løp inn til verdensrekord på 400 meter hekk på Bislett for bare et par uker siden. Han har både EM- og VM-gull på den distansen. Selv om han har sterke konkurrenter, er han den største favoritten til å bli første norske løper som vinner OL siden Vebjørn Rodal vant 800 meter i 1996.

Sandvolleyball-guttene

Anders Mol (23, til venstre) og Christian Sørum (25).(Foto: Terje Pedersen, NTB )

Anders Mol og Christian Sørum spiller sandvolleyball. Det spiller de bedre enn de aller fleste i verden. De regnes av mange som favoritter til å vinne gull. Dette er et spill der de må ha spenst, styrke og slå hardt. Men det krever også at de er smarte og gode til å dekke opp for hverandre.

Håndballjentene

Her jubler håndballjentene etter finalekampen i VM i fjor. (Foto: Vidar Ruud, NTB )

Norge deltar i håndball med både jentene og guttene, men trolig har jentene best sjanse til å vinne gull. De vant VM sist i desember. Med på laget er spillere fra nesten hele Norge, og de har veldig gode keepere, smarte vinger, sterke linjespillere og bakspillere med dundrende og gode skudd.

Mange utenlandske utøvere er verdt å følge nøye med på. Her er fire:

Sky Brown

Sky Brown (13)(Foto: Charlie Neibergall, AP/NTB )

Hun er den nest yngste deltageren i OL, bare en bordtennisspiller fra Syria er yngre. Jenta med japansk mor og engelsk far skal kjøre skateboard for Storbritannia. Hun er bare 13 år, men allerede kjempegod. Ved siden av skating har hun vunnet en stor dansekonkurranse på TV og driver med surfing nesten hver dag hun har mulighet.

Caeleb Dressel

Caeleb Dressel (24)(Foto: Jeff Roberson, AP/NTB )

Svømmeren fra Florida i USA er 24 år gammel og best i verden på flere øvelser. Han er spesielt god i frisvømming (der de selv velger hvordan de vil svømme), men kan også vinne OL-gull i medley (blanding av ulike typer svømming) og i stafetter, der USA nesten alltid er favoritter.

Naomi Osaka

Naomi Osaka (23)(Foto: Christian Hartmann, Reuters/NTB )

Japan har ikke så mange favoritter til å vinne OL-gull i ulike øvelser, men 23 åringen var den første fra Asia som var rangert som aller best i verden i tennis. Hun har fortalt at hun har slitt med å grue seg ekstra til noen konkurranser og trakk seg fra flere. Men i OL skal hun stille, og det er mange som heier på henne.

Simone Biles

Simone Biles (24)(Foto: Wolfgang Rattay, Reuters/NTB )

Turneren fra USA har allerede fire gull fra forrige OL i 2016, men de fleste regner med at hun tar like mange denne gang. Hun er god i nesten alle øvelser og har fått flere «triks» oppkalt etter seg. Ved siden av de fire OL gullene har hun 25 medaljer i VM og er den alle andre kjemper for å slå i dette OL.

Sommer-OL

  • Sommer-OL 2021 arrangeres i Tokyo i Japan.
  • Det skulle egentlig vært i fjor, men ble utsatt et år på grunn av koronapandemien.
  • Lekene starter fredag 23. juli og holder på til søndag 8. august.
  • Det skal konkurreres i hele 339 øvelser innen 33 forskjellige idretter.
Skrevet av:
Lars Tjærnås
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette