Turmat: Pinnebrød med spekeskinke og ost
Du trenger:
- 4 desiliter hvetemel
- 0,5 teskje salt
- 1 teskje sukker
- 2 teskjeer bakepulver
- 5 spiseskjeer olje
- 1,5 desiliter vann
- Urtesmør
- 75 gram raspet ost
- Spekeskinke
Slik gjør du
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Rør inn vann og olje, og kna deigen litt i bollen. Tilsett litt mer mel dersom deigen blir klissete.
- Kna osten inn i den ferdige deigen.
- Pensle litt olje på deigen, og ha den over i en boks.
- Rull ut en tynn, lang pølse av deig, og smør litt urtesmør på.
- Spikk en pinne til hver. Tvinn en skive spekeskinke og deig rundt pinnen.
- Stek pinnebrødet over glørne i bålet til det er gyllent på alle sidene.
Bobbi En blå og rund maskot smiler og vinker med armene. sier: Skal du ikke på båltur? Da kan du også steke pinnebrødene midt i ovnen på 225 grader i omtrent 10 minutter.
Hjemmelaget urtesmør
Du trenger:
- 100 gram meierismør
- 2 hvitløksfedd
- Frisk persille
- 1 teskje oregano
- 1 teskje timian
- 1 klype salt
Ta smøret ut av kjøleskapet, og vent det får romtemperatur. Bruk en stavmikser til å blande smøret med alle de andre ingrediensene. Du kan også finhakke hvitløk og persille og piske alt sammen for hånd.
Visste du?
Det er lov å tenne bål i skog og mark frem til 15. april.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: