Gå til innhold

Turmat: Pinnebrød med spekeskinke og ost

Tre pinnebrød på brune pinner ligger på et blått underlag ved siden av litt hvit snø.

Du trenger:

  • 4 desiliter hvetemel
  • 0,5 teskje salt
  • 1 teskje sukker
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 5 spiseskjeer olje
  • 1,5 desiliter vann
  • Urtesmør
  • 75 gram raspet ost
  • Spekeskinke

Slik gjør du

  1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  2. Rør inn vann og olje, og kna deigen litt i bollen. Tilsett litt mer mel dersom deigen blir klissete.
  3. Kna osten inn i den ferdige deigen.
  4. Pensle litt olje på deigen, og ha den over i en boks.
  5. Rull ut en tynn, lang pølse av deig, og smør litt urtesmør på.
  6. Spikk en pinne til hver. Tvinn en skive spekeskinke og deig rundt pinnen.
  7. Stek pinnebrødet over glørne i bålet til det er gyllent på alle sidene.
Bobbi En blå og rund maskot smiler og vinker med armene. sier: Skal du ikke på båltur? Da kan du også steke pinnebrødene midt i ovnen på 225 grader i omtrent 10 minutter.

Hjemmelaget urtesmør

Du trenger:

  • 100 gram meierismør
  • 2 hvitløksfedd
  • Frisk persille
  • 1 teskje oregano
  • 1 teskje timian
  • 1 klype salt

Ta smøret ut av kjøleskapet, og vent det får romtemperatur. Bruk en stavmikser til å blande smøret med alle de andre ingrediensene. Du kan også finhakke hvitløk og persille og piske alt sammen for hånd.

Visste du?

Det er lov å tenne bål i skog og mark frem til 15. april.

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette