Halloween-oppskrift: Blodige hjerne-muffins
Red velvet cupcakes er perfekte til halloween-feiringen. Slik lager du dem.
Du trenger:
Muffins:
- 300 g hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ts natrium
- 120 g meierismør (romtemperert)
- 300 g sukker
- 2 store egg (romtemperert)
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 2–3 ss kakaopulver
- 2,5 dl kefir
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ts konsentrert rød konditorfarge
Kremfyll:
- 450 g kremost
- 340 g meierismør (romtemperert)
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1/4 ts salt
- 675 g melis
Pynt:
- Valnøtter
- Rødt syltetøy
Valnøtten ligner på hjernen!(Foto: Junior )
- Ta smør og egg ut av kjøleskapet, og vent til de har fått romtemperatur.
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Miks smør og sukker sammen i en stor bakebolle til hele blandingen blir lys og kremet. Tilsett ett og ett egg, og miks godt etter begge.
- Bland kakaopulver, vaniljeekstrakt, konditorfargen og et par spiseskjeer varmt vann i en liten bakebolle. Ha blandingen over i den store bakebollen, og rør til fargen er jevn.
- Bland kefir og salt i et desilitermål. Ha omtrent én tredjedel av dette oppi røren og deretter én tredjedel av melet, og bland til du får en jevn røre. Gjenta dette til all kefir og mel er blandet inn.
- Bland hvitvinseddik og natrium i en kopp, og vend dette forsiktig inn i røren.
- Hell røren oppi muffinsformer. Fyll dem litt mer enn halvfulle.
- Stek muffinsene midt i ovnen i 15–20 minutter. La dem kjøle seg ned på en rist mens du lager fyllet.
- Ha alle ingrediensene til fyllet i en bakebolle. Miks til du har en jevn, luftig krem.
- Smør eller sprøyt kremfyllet på muffinsene med en sprøytepose.
- Velg ut én hel valnøtt-kjerne til hver muffin. Ha syltetøy i en skål, og rør inn nøttene. Bruk en skje til å legge dem og litt «blod» oppå hver muffin.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: