Oppgaver: Hvorfor får gutter lov til mer enn jenter i idrett?

Maren Lundby har tatt gullmedalje i både OL og VM.(Foto: Geir Olsen/NTB )

Vi har laget noen oppgaver som klassen kan jobbe med etter å ha hørt podkast-episoden «Hvorfor får gutter lov til mer enn jenter i idrett» fra Forklart Junior.

Av:
Aftenposten Junior

Til lærere: Send oss gjerne en tilbakemelding i skjemaet nedenfor om hvordan opplegget fungerte i din klasse.

Husker du?

1. Hva vil det si å ha et holdningsproblem?1
  2. Hvor mange år siden er det kvinner fikk delta i VM i hopp?2
  3. Hvor mye tjener Ada Hegerberg, og hvor mye tjener Leo Messi?3
  4. Hva er en viktig grunn til at mannlige fotballspillere tjener mye mer enn kvinnelige fotballspillere?
    4

Ada Hegerberg har vunnet mange priser. I 2018 ble hun den første kvinnen til å vinne hedersprisen Gullballen.(Foto: Siri Øverland Eriksen )

Hva mener du?

• Hva mener du om at jenter og gutter har ulike muligheter i idrett? Aftenposten Junior vil gjerne høre din mening. Send oss et leserinnlegg til post@aftenpostenjunior.no. Kanskje kommer akkurat ditt leserinnlegg på trykk i Aftenposten Junior eller Aftenposten Junior skole.