Påskeharer til frokost
Disse pannekakene er perfekte til påskefrokosten.(Foto: Elin Fjelldal )
Tykke pannekaker er supergode med friske bær og syltetøy – eller sirup og sjokoladesaus!
Amerikanske pannekaker
Du trenger:
- 3 egg
- 2 dl melk
- 150 gram hvetemel (eller havremel)
- 2 spiseskjeer sukker
- 1,5 teskje bakepulver
- 1 klype salt
- 2 spiseskjeer smør
- Kremfløte og bær (til servering)
Slik gjør du:
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en stor bolle.
- Pisk eggene godt i en egen bolle, og tilsett melken litt etter litt mens du fortsetter å vispe.
- Smelt smøret. La det kjøle seg litt ned, og rør det inn i melkeblandingen.
- Sikt de tørre ingrediensene inn i melkeblandingen. Visp godt, til røren blir helt jevn. Den bør være litt tykkere enn vanlig pannekakerøre.
Shutterstock En hvit kanin står på bakføttene og ser mot kameraet, fra en lyserosa bakgrunn. sier: Vil du lage gule, rosa eller grønne harer? Ha litt konditorfarge i røren!
Slik steker du harene:
- Ha røren over i en flaske med mellomstor tut. Det gjør det enklere å helle riktig menge røre i pannen.
- Ha smør i en stor stekepanne. Sett platen på middels varme.
- Hell røre i stekepannen. Når det begynner å boble i overflater, flipper du den rundt og steker like lenge på den andre siden. Stek én stor rund form til kropp og én mindre rund form til hode. Stek to små runde former til føtter, og to avlange former til ører. Ha mer smør i pannen ved behov, så ikke harene brenner seg fast.
- Til servering: Finn frem tallerkener og pusle sammen harene.
- Pisk fløte til den blir til luftig krem. Legg en klatt på harerumpen, så den blir en hale. Pynt potene med blåbær og banan, og servér!
Visste du?
Nordmenn spiser mer enn 25 millioner egg i løpet av påsken. Kilde: Matprat
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: