Gå til innhold

Oppskrift: Bærfrisk sorbet

Du kan også bytte ut bærene i denne isen med gul frukt! Sjekk ut oppskriften på tropisk sorbet lenger ned i saken.(Foto: Elin Fjelldal )

Sorbetis er deilig dessert hele året rundt. Hva med å plukke bær selv, og bruke dem i denne oppskriften?

Denne oppskriften gir omtrent ti kuler sorbetis.

Sorbet-sirup

Når du skal lage sorbet, starter du med å lage denne sirupen.

Du trenger:

  • 250 gram sukker
  • 2,25 dl vann
  • 2 eggehviter (kan droppes, men eggehvite gjør isen mykere)

Slik gjør du:

  1. 1Skill eggehvite fra eggeplomme. Det kan være lurt å få hjelp av en voksen.
  2. 2Så pisker du eggehvitene lett sammen med resten av ingrediensene.
  3. 3Varm opp miksen i en kjele på middels varme. Skru av platen før det begynner å koke.
  4. 4Hell blandingen i en mugge, og sett den i kjøleskapet.

Tips: Sorbet-sirupen er lik for alle våre sorbet-oppskrifter. Derfor kan det være lurt å lage en en stor dose, hvis du vil lage flere typer sorbet samtidig.

Her er fire deilige smaker du kan prøve. Fra venstre: Blåbær, skogsbær, bringebær og rips, jordbær og lime.(Foto: Elin Fjelldal )

Sorbet med bærsmak

Du trenger:

  • 4 dl bær (for eksempel 3 dl bringebær og 1 dl rips)
  • 2 lime
  • 1 dl melis
  • 4 dl sorbet-sirup (se egen oppskrift)

Bærene må ikke være ferske, det går helt fint å bruke frosne bær også.

Slik gjør du:

  1. Press juice av limene.
  2. Bland alle ingrediensene i en bolle.
  3. Bruk en blender eller stavmikser til å gjøre røren helt jevn.
  4. Sett bollen i fryseren. Ta den ut hver halvtime, og rør godt rundt.
  5. Gjenta dette til røren er fryst til en myk is. Om du glemmer å røre, stivner isen til en hard klump.

Tips: Gidder du ikke røre blandingen mens den fryser? Da kan du helle den i en pinneis-form i stedet.

Visste du?

Sorbet kalles også vann-is, fordi den ikke inneholder melk.

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette