Oppskrift: Bærfrisk sorbet
Du kan også bytte ut bærene i denne isen med gul frukt! Sjekk ut oppskriften på tropisk sorbet lenger ned i saken.(Foto: Elin Fjelldal )
Sorbetis er deilig dessert hele året rundt. Hva med å plukke bær selv, og bruke dem i denne oppskriften?
Denne oppskriften gir omtrent ti kuler sorbetis.
Sorbet-sirup
Når du skal lage sorbet, starter du med å lage denne sirupen.
Du trenger:
- 250 gram sukker
- 2,25 dl vann
- 2 eggehviter (kan droppes, men eggehvite gjør isen mykere)
Slik gjør du:
- 1Skill eggehvite fra eggeplomme. Det kan være lurt å få hjelp av en voksen.
- 2Så pisker du eggehvitene lett sammen med resten av ingrediensene.
- 3Varm opp miksen i en kjele på middels varme. Skru av platen før det begynner å koke.
- 4Hell blandingen i en mugge, og sett den i kjøleskapet.
Tips: Sorbet-sirupen er lik for alle våre sorbet-oppskrifter. Derfor kan det være lurt å lage en en stor dose, hvis du vil lage flere typer sorbet samtidig.
Her er fire deilige smaker du kan prøve. Fra venstre: Blåbær, skogsbær, bringebær og rips, jordbær og lime.(Foto: Elin Fjelldal )
Sorbet med bærsmak
Du trenger:
- 4 dl bær (for eksempel 3 dl bringebær og 1 dl rips)
- 2 lime
- 1 dl melis
- 4 dl sorbet-sirup (se egen oppskrift)
Bærene må ikke være ferske, det går helt fint å bruke frosne bær også.
Slik gjør du:
- Press juice av limene.
- Bland alle ingrediensene i en bolle.
- Bruk en blender eller stavmikser til å gjøre røren helt jevn.
- Sett bollen i fryseren. Ta den ut hver halvtime, og rør godt rundt.
- Gjenta dette til røren er fryst til en myk is. Om du glemmer å røre, stivner isen til en hard klump.
Tips: Gidder du ikke røre blandingen mens den fryser? Da kan du helle den i en pinneis-form i stedet.
Visste du?
Sorbet kalles også vann-is, fordi den ikke inneholder melk.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: