Gå til innhold

Oppskrift: Pumpkin Spice Latte

Et glass med gresskarkrydder-latte med kremtopp og kanelstang står på et bord med noen minigresskar og tekstiler i bakgrunnen.

Slik lager du den populære drikken.

Du trenger

  • 3 dl helmelk
  • 2 spiseskjeer honning eller brunt sukker
  • 1 teskje gresskarkrydder (se oppskriften lenger nede i saken)
  • 1/2 teskje malt gurkemeie
  • Valgfritt: Fersk ingefær, vaniljepulver og revet appelsinskall
Mini Gul, smilende tegnet maskot med ett øye og to ben. sier: «Pumpkin Spice» betyr gresskarkrydder. Grunnen er at amerikanere ofte bruker krydderet i gresskarpai.

Slik gjør du:

  1. Begynn med å lage krydderblandingen.
  2. Ta sukker eller honning, 1 teskje gresskarkrydder og 1/2 dl vann i en kjele.
  3. Har du smakt drikken før, og vil ha enda mer smak? Tilsett et par små biter fersk ingefær, 1/4 teskje vaniljepulver og 1/2 teskje revet appelsinskall dersom du vil.
  4. Kok opp blandingen, så sukkeret blir helt oppløst. Slå av platen og hell blandingen oppi en stor kopp.
  5. Varm opp melken på middels varme. Rør og pisk så den får litt fint skum, og rør inn gurkemeie.
  6. Hell melken over krydderblandingen, og nyt når den er passe avkjølt.

Pumpkin Spice

  • 1/2 dl kanel
  • 1 spiseskje ingefær
  • 1 spiseskje muskatnøtt
  • 1 1/2 spiseskje allehånde
  • 1 1/3 spiseskje nellik

Bland alle de malte krydderne godt sammen i en skål. Ha blandingen på et rent, lufttett glass.

To hender som stikker ut av en gul ullgenser holder rundt en kopp med varmt innhold, som er toppet med hvit krem og et dryss kanel på, og på det grå bordet under ligger to bladformede kjeks, noen krydderstenger og et gresskar.

Denne drikken kan gjerne nytes med krem.(Foto: Shutterstock )

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette