Gå til innhold

Digg tomatsuppe med paprika og kikerter

To skåler med rød suppe toppet med kikerter, urter og litt hvit saus, plassert på en lys grønn bakgrunn.

Denne suppen er laget av ovnsbakte grønnsaker. Det gjør smaken ekstra søt og god. (Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger:

  • 1 boks cherrytomater
  • 1 paprika
  • 1/2 chili
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 boks tomatpuré
  • 1 boks kikerter
  • 2 dl fløte
  • Salt, pepper, paprikapulver
  • Crème fraîche
  • Oregano
  • Valgfritt: hvitløksbrød

Slik gjør du

  1. Skyll og tørk av grønnsakene. Del tomatene i to, og skjær paprikaen i store biter.
  2. Hell litt olje i to ildfaste former. Ha tomat, paprika, chili og hvitløk i den ene formen. Ha halvparten av kikertene i den andre formen, og krydre med salt og paprikapulver.
  3. Sett begge formene midt i ovnen, og stek dem på 180 grader i 20 minutter.
  4. Hell alt utenom de ristede kikertene over i en gryte. Tilsett tomatpuré, fløte og den andre halvparten av kikertene. Rør litt rundt mens blandingen putrer.
  5. Kvern suppen med en stavmikser til den er klumpefri. Smak til med salt og pepper.
  6. Server suppen i skåler, og topp den med ristede kikerter, crème fraîche og oregano.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette