Digg tomatsuppe med paprika og kikerter
Denne suppen er laget av ovnsbakte grønnsaker. Det gjør smaken ekstra søt og god. (Foto: Elin Fjelldal )
Du trenger:
- 1 boks cherrytomater
- 1 paprika
- 1/2 chili
- 3 hvitløksfedd
- 1 boks tomatpuré
- 1 boks kikerter
- 2 dl fløte
- Salt, pepper, paprikapulver
- Crème fraîche
- Oregano
- Valgfritt: hvitløksbrød
Slik gjør du
- Skyll og tørk av grønnsakene. Del tomatene i to, og skjær paprikaen i store biter.
- Hell litt olje i to ildfaste former. Ha tomat, paprika, chili og hvitløk i den ene formen. Ha halvparten av kikertene i den andre formen, og krydre med salt og paprikapulver.
- Sett begge formene midt i ovnen, og stek dem på 180 grader i 20 minutter.
- Hell alt utenom de ristede kikertene over i en gryte. Tilsett tomatpuré, fløte og den andre halvparten av kikertene. Rør litt rundt mens blandingen putrer.
- Kvern suppen med en stavmikser til den er klumpefri. Smak til med salt og pepper.
- Server suppen i skåler, og topp den med ristede kikerter, crème fraîche og oregano.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: