Oppskrift: Hindbærsnitter til valentinsdagen
Denne doble kjeksen heter hindbærsnitte. Den er veldig populær i Danmark. Hindbær er det danske ordet for bringebær.(Foto: Elin Fjelldal )
Du trenger:
Deig
- 350 g hvetemel
- 125 g melis
- 1 ts vaniljepulver
- 200 g smør
- 1 egg
Du trenger også 1–2 pepperkakeformer, gjerne to hjerteformer i ulik størrelse. Da kan du stikke ut et lite hjerte-vindu i den øverste kjeksen.
Glasur
- 250 g melis (blandes med ca. 4 ss vann)
- Rød konditorfarge
Valgfritt strøssel
- 30 g rosa strøssel (vi har brukt frysetørket bringebær)
- 30 g hakkede pistasjnøtter
Slik gjør du
- Del smøret opp i terninger, og la det ligge litt på benken.
- Visp sammen mel, melis og vaniljepulver i en stor bakebolle.
- Bland smøret med de tørre ingrediensene.
- Når blandingen er smuldrete, tilsetter du egget. Miks videre, eller kna, til deigen blir fast og fin.
- Ha deigen over i en liten pose, og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- Legg et bakeark på kjøkkenbenken, og finn frem en kjevle.
- Kjevle deigen omtrent 3 mm tynn. Stikk ut så mange kjeks som du får plass til på arket.
- Skru ovnen på 180 grader. Trekk arket med kjeks over på et stekebrett, og sett brettet kaldt i 15 minutter før steking.
- Stek kjeksene midt i ovnen i 10–12 minutter. Kjeksene skal fortsatt være helt lyse og litt myke når de er ferdig stekt.
- Visp sammen melis mens kjeksene kjøler seg ned. Tilsett et par dråper konditorfarge dersom du vil farge glasuren rosa.
- Bruk en teskje til å fordele glasuren utover halvparten av kjeksene (de som skal være øverst). Dryss strøsselet på før glasuren stiver.
- Smør syltetøy utover den andre halvparten av kjeksene (som skal være i bunnen), og sett sammen de to kjeksene.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: