Gå til innhold

Oppskrift: Hindbærsnitter til valentinsdagen

Fire doble, hjerteformede kjeks med syltetøy-fyll og rosa melis-glasur med grønne pistasjnøtter på ligger ovenfor hverandre på en lyserosa bakgrunn.

Denne doble kjeksen heter hindbærsnitte. Den er veldig populær i Danmark. Hindbær er det danske ordet for bringebær.(Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger:

Deig

  • 350 g hvetemel
  • 125 g melis
  • 1 ts vaniljepulver
  • 200 g smør
  • 1 egg

Du trenger også 1–2 pepperkakeformer, gjerne to hjerteformer i ulik størrelse. Da kan du stikke ut et lite hjerte-vindu i den øverste kjeksen.

Glasur

  • 250 g melis (blandes med ca. 4 ss vann)
  • Rød konditorfarge

Valgfritt strøssel

  • 30 g rosa strøssel (vi har brukt frysetørket bringebær)
  • 30 g hakkede pistasjnøtter

Slik gjør du

  1. Del smøret opp i terninger, og la det ligge litt på benken.
  2. Visp sammen mel, melis og vaniljepulver i en stor bakebolle.
  3. Bland smøret med de tørre ingrediensene.
  4. Når blandingen er smuldrete, tilsetter du egget. Miks videre, eller kna, til deigen blir fast og fin.
  5. Ha deigen over i en liten pose, og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  6. Legg et bakeark på kjøkkenbenken, og finn frem en kjevle.
  7. Kjevle deigen omtrent 3 mm tynn. Stikk ut så mange kjeks som du får plass til på arket.
  8. Skru ovnen på 180 grader. Trekk arket med kjeks over på et stekebrett, og sett brettet kaldt i 15 minutter før steking.
  9. Stek kjeksene midt i ovnen i 10–12 minutter. Kjeksene skal fortsatt være helt lyse og litt myke når de er ferdig stekt.
  10. Visp sammen melis mens kjeksene kjøler seg ned. Tilsett et par dråper konditorfarge dersom du vil farge glasuren rosa.
  11. Bruk en teskje til å fordele glasuren utover halvparten av kjeksene (de som skal være øverst). Dryss strøsselet på før glasuren stiver.
  12. Smør syltetøy utover den andre halvparten av kjeksene (som skal være i bunnen), og sett sammen de to kjeksene.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette