Gå til innhold

Oppskrift: Slik lager du Cloud bread

Cloud bread = skybrød(Foto: Elin Fjelldal )

Denne desserten ligner på skyer og kan lages med bare tre ingredienser!

Cloud bread

Du trenger:

  • 30g sukker
  • 3 egg
  • 1 spiseskje maisstivelse

Valgfritt:

  • Blåbærsaft eller konditorfarge
  • Bær og kremfløte til servering

Slik gjør du:

  1. Ta ut eggene, og vent til de har fått romtemperatur. Skill eggehvite og eggeplomme, og ha eggehviten over i en helt ren bolle. Pass på at du ikke får noe eggeplomme i bollen.
  2. Pisk eggehvitene til de skummer. Tilsett så sukkeret litt etter litt mens du pisker røren med en håndmikser. Den skal bli helt hvit og enkel å forme.
  3. Sikt inn maisstivelsen mens du fortsetter å røre. Om du vil, kan du tilsette noen dråper konditorfarge eller farge fra blåbær.
  4. Ha røren over på et brett med bakepapir på. Bruk en slikkepott til å forme den til en bulkete, rund klump.
  5. Stek brødet midt i ovnen på 140 grader i omtrent 25 minutter, eller til det er gyllent på utsiden. La det kjøle seg ned før du skjærer brødskiver.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette