Oppskrift: Slik lager du Cloud bread
Cloud bread = skybrød(Foto: Elin Fjelldal )
Denne desserten ligner på skyer og kan lages med bare tre ingredienser!
Cloud bread
Du trenger:
- 30g sukker
- 3 egg
- 1 spiseskje maisstivelse
Valgfritt:
- Blåbærsaft eller konditorfarge
- Bær og kremfløte til servering
Slik gjør du:
- Ta ut eggene, og vent til de har fått romtemperatur. Skill eggehvite og eggeplomme, og ha eggehviten over i en helt ren bolle. Pass på at du ikke får noe eggeplomme i bollen.
- Pisk eggehvitene til de skummer. Tilsett så sukkeret litt etter litt mens du pisker røren med en håndmikser. Den skal bli helt hvit og enkel å forme.
- Sikt inn maisstivelsen mens du fortsetter å røre. Om du vil, kan du tilsette noen dråper konditorfarge eller farge fra blåbær.
- Ha røren over på et brett med bakepapir på. Bruk en slikkepott til å forme den til en bulkete, rund klump.
- Stek brødet midt i ovnen på 140 grader i omtrent 25 minutter, eller til det er gyllent på utsiden. La det kjøle seg ned før du skjærer brødskiver.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: