Oppskrift: Sjokoladebark
Dette kalles sjokolade-bark. Det er fordi sjokoladeplaten får en ruglete overflate, sånn som barken på et tre.(Foto: Elin Fjelldal )
Du trenger:
- 200 g mørk sjokolade
- 200 g hvit eller lys sjokolade
- Smarties eller annet sjokolade-godis
- Fargerikt strøssel
Slik gjør du
- Kle en liten form med bakepapir. Press papiret godt ned i hjørnene, så du får et flatt underlag til sjokoladeplaten.
- Finn frem strøssel og godis. Store godterier bør hakkes opp i passe store biter. Sett dette til side i en skål.
- Knekk sjokoladene i biter. Ha den mørke sjokoladen oppi en skål og den lyse i en annen skål.
- Smelt sjokoladene over vannbad: Ha 2 dl vann i to små kjeler, og plasser sjokoladeskålene over kjelene. Pass på at skålene ikke kommer i kontakt med vannet.
- Rør forsiktig til sjokoladene er helt smeltet, og fjern skålene fra varmen.
- Nå gjelder det å være raskt, for de neste stegene må du rekke før sjokoladen stivner.
- Tørk av vannet på bunnen av skålene, så du ikke får noe vann oppi formen. Hell både den hvite og den mørke sjokoladen over i formen.
- Bruk en spisepinne eller noe annet tynt til å tegne en stor krusedull nedi sjokoladen. Det blir et kult mønster når de to sjokoladene blandes. Dunk formen forsiktig nedi benkeplaten noen gang, så du slår luften ut av sjokoladen.
- Dryss godteri og strøssel utover, og sett formen i kjøleskapet i et par timer.
- Knekk den ferdige sjokoladeplaten i biter, og nyt.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: