Gå til innhold

Oppskrift: Sjokoladebark

Flere biter sjokoladebark med fargerike godterier og strøssel på en lyseblå bakgrunn.

Dette kalles sjokolade-bark. Det er fordi sjokoladeplaten får en ruglete overflate, sånn som barken på et tre.(Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger:

  • 200 g mørk sjokolade
  • 200 g hvit eller lys sjokolade
  • Smarties eller annet sjokolade-godis
  • Fargerikt strøssel

Slik gjør du

  1. Kle en liten form med bakepapir. Press papiret godt ned i hjørnene, så du får et flatt underlag til sjokoladeplaten.
  2. Finn frem strøssel og godis. Store godterier bør hakkes opp i passe store biter. Sett dette til side i en skål.
  3. Knekk sjokoladene i biter. Ha den mørke sjokoladen oppi en skål og den lyse i en annen skål.
  4. Smelt sjokoladene over vannbad: Ha 2 dl vann i to små kjeler, og plasser sjokoladeskålene over kjelene. Pass på at skålene ikke kommer i kontakt med vannet.
  5. Rør forsiktig til sjokoladene er helt smeltet, og fjern skålene fra varmen.
  6. Nå gjelder det å være raskt, for de neste stegene må du rekke før sjokoladen stivner.
  7. Tørk av vannet på bunnen av skålene, så du ikke får noe vann oppi formen. Hell både den hvite og den mørke sjokoladen over i formen.
  8. Bruk en spisepinne eller noe annet tynt til å tegne en stor krusedull nedi sjokoladen. Det blir et kult mønster når de to sjokoladene blandes. Dunk formen forsiktig nedi benkeplaten noen gang, så du slår luften ut av sjokoladen.
  9. Dryss godteri og strøssel utover, og sett formen i kjøleskapet i et par timer.
  10. Knekk den ferdige sjokoladeplaten i biter, og nyt.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette