Kake med sitron og valmuefrø
Denne kaken er pyntet med spiselige blomster. (Foto: Elin Fjelldal )
Du trenger:
- 150 g romtemperert smør
- 200 g sukker
- 4 egg
- 200 g hvetemel
- 30 g maizena
- 1,5 ts vaniljesukker
- 0,5 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 3 ss valmuefrø
- revet skall og saft av 1 økologisk sitron
- 1 dl melk
Sitron-glasur
- 200 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss sitronsaft
- 4 ss melk
Slik gjør du
- Sett ovnen på 180 grader, og sett inn en rist litt lavere enn midt i ovnen.
- Sikt mel og maismel sammen i en stor skål. Bland inn salt, bakepulver, natron og valmuefrø, og sett skålen til side.
- Ha smøret i en bakebolle, og pisk det med en mikser på høy hastighet i ett minutt, så det blir mykt og kremete. Bland deretter inn sukkeret og miks videre på høy hastighet i et par minutter.
- Tilsett eggene, ett av gangen, og miks videre på medium hastighet. Når røren er godt blandet, rører du inn revet sitronskall og sitronsaft.
- Bland inn de tørre ingrediensene og melken litt etter litt.
- Pensle en kakeform med litt smør eller olje, og dryss litt mel i den. Dette hindrer at kaken setter seg fast i formen. Hell røren i formen.
- Stek kaken i cirka 45 minutter. Steketiden avhenger av hva slags kakeform du bruker. Bruker du en vanlig rund kakeform, blir steketiden kortere. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke et grillspyd nedi den. Dersom det henger fast røre, må den stekes litt lenger.
Du kan også helle røren i muffinsformer ... (Foto: Shutterstock )
... eller i en avlang brødform.(Foto: Shutterstock )
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: