Gå til innhold

Kake med sitron og valmuefrø

En rund kake med spiralformet mønster pyntet med spiselige blomster og små biter, plassert på en blå bakgrunn.

Denne kaken er pyntet med spiselige blomster. (Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger:

  • 150 g romtemperert smør
  • 200 g sukker
  • 4 egg
  • 200 g hvetemel
  • 30 g maizena
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 3 ss valmuefrø
  • revet skall og saft av 1 økologisk sitron
  • 1 dl melk

Sitron-glasur

  • 200 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 ss melk

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader, og sett inn en rist litt lavere enn midt i ovnen.
  2. Sikt mel og maismel sammen i en stor skål. Bland inn salt, bakepulver, natron og valmuefrø, og sett skålen til side.
  3. Ha smøret i en bakebolle, og pisk det med en mikser på høy hastighet i ett minutt, så det blir mykt og kremete. Bland deretter inn sukkeret og miks videre på høy hastighet i et par minutter.
  4. Tilsett eggene, ett av gangen, og miks videre på medium hastighet. Når røren er godt blandet, rører du inn revet sitronskall og sitronsaft.
  5. Bland inn de tørre ingrediensene og melken litt etter litt.
  6. Pensle en kakeform med litt smør eller olje, og dryss litt mel i den. Dette hindrer at kaken setter seg fast i formen. Hell røren i formen.
  7. Stek kaken i cirka 45 minutter. Steketiden avhenger av hva slags kakeform du bruker. Bruker du en vanlig rund kakeform, blir steketiden kortere. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke et grillspyd nedi den. Dersom det henger fast røre, må den stekes litt lenger.
Fire sitronmuffins med glasur og valmuefrø, én med sitronskive på toppen, på en lys overflate.

Du kan også helle røren i muffinsformer ... (Foto: Shutterstock )

Sitronkake med glasur og valmuefrø, noen skiver er kuttet. En halv sitron ligger ved siden av sammen med en kniv på et lyst underlag.

... eller i en avlang brødform.(Foto: Shutterstock )

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette