Gå til innhold

Du må logge inn før du kan kose deg med denne artikkelen.

Vil du vite mer om Aftenposten Junior skole?

Les mer om tjenesten her.

Spør eksperten

– Kjæresten min sier ting som jeg blir lei meg av

Hei!

Kjæresten min sier ting til meg som jeg blir lei meg av. Familien min sier jeg bør slå opp, men jeg vil ikke. Hva skal jeg gjøre?

Hilsen jente (10)

  • Spør eksperten
  • Aftenposten Junior
  • Boks 1178 Sentrum
  • 0107 Oslo
Helsesykepleier

Per Arthur Andersen

Er du lei deg, trist, glad eller forelsket? Jeg svarer blant annet på spørsmål om forelskelse, mobbing, seksualitet, kropp og forholdet til foreldrene dine.

Hei!

En kjæreste skal være en person som får deg til å føle deg bedre. En som er ærlig og sier sannheten om ting, selv om sannheten kan være vond.

Kiler i magen

En kjæreste skal ikke gjøre eller si ting som gjør at vi blir triste. Å bli kjæreste med noen er spennende. Det kiler i magen, og forelskelsen gjør oss helt rare.

Bra for deg?

Når forholdet utvikler seg, lærer vi mer om uvanene og hva slags person kjæresten vår egentlig er. Og hvis personen ikke viser seg å være bra for deg, er ikke det en riktig kjæreste for deg.

Vond følelse

Det er kjempespennende at du har fått deg en kjæreste. Det er også en mulighet for deg å lære en av livets viktigste regler; menneskene du velger å ha i livet ditt, skal gjøre noe positivt med deg og noen du kan gjøre noe positivt for.

Dette er ikke alltid like lett, for vi bestemmer sjelden hvem vi blir forelsket i. Men å bli forelsket i noen, betyr ikke alltid at den personen er bra for oss.

Fortell han det

For at et forhold skal fungere må man kunne snakke sammen hvis noe er galt, og sammen finne ut hvordan man kan få det bedre. Og vi må være villig til å ofre noe ved oss selv for at et forhold skal kunne bli bedre. Men respekten for oss selv, skal vi ikke ofre.

Hvis han du er sammen med sier ting til deg som gjør at du blir lei deg, er det viktig at du forteller han det og forklarer hvorfor du blir lei deg.

Ikke bra for deg

Hvis han ikke forstår det, er han ikke en person som er bra for deg. Du som alle andre fortjener mennesker i livet ditt som gjør at du føler deg bedre og som skaper en god følelse i deg. Hvis kjæresten din ikke gjør det, må du spørre deg selv, er han bra for meg? Og hvis han ikke er det, hvorfor skal han da få lov til å være en del av ditt liv?

Hilsen Helsebroren

Skrevet av:
Aftenposten Junior
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette