Slik lager du «churro cookies»
Du trenger:
Sjokoladefyll:
- 200 g selskapssjokolade
- 1,5 dl kremfløte
Cookie-deig:
- 220 g meierismør
- 200 g brunt sukker
- 100 g sukker
- 1 egg + 1 eggeplomme (romtempererte)
- 1,5 ts vaniljeekstrakt
- 450 g hvetemel
- 2 ss maisstivelse
- 2 ts bakepulver
- 1/4 ts natron
- 1 ts salt
Strøssel:
- 50 g sukker
- 2 ts kanel
Slik gjør du
- Ha sjokoladen og fløten i en bolle, og sett den over et vannbad. Rør blandingen sammen når sjokoladen smelter, og skru av varmen. Blandingen må ikke bli for varm, sjokoladen skal bare bli varm nok til å smelte helt.
- Sett bollen i kjøleskapet til sjokoladen er blitt akkurat så myk av du kan forme små baller av den.
- Trill runde sjokolade-kuler som er omtrent 2 cm brede, og sett dem på et fat med bakepapir på. Sett fatet i fryseren mens du lager cookie-deigen.
- Finn frem en stor bakebolle. Miks smør, sukker og brunt sukker sammen, til du får en jevn og lys blanding.
- Pisk inn vaniljeekstrakt og egg. Deretter rører du inn alle de tørre ingrediensene. Kna deigen til den er helt jevn og klumpefri.
- Trill deigen til baller som er omtrent tre ganger så store som sjokolade-kulene. Trykk tommelen din inn i midten av deig-ballene, så de får en dump. Legg en sjokolade-kule i dumpen, og pakk deigen tett rundt, til du får en rund kule igjen. De skal ikke trykkes flate.
- Tips: Form én cookie av gangen, så resten av sjokolade-kulene kan stå i fryseren mens du holder på. Ellers blir de myke og vanskelige å pakke inn i deigen.
- Pass på at deigen ikke har noen sprekker inn til sjokoladen, for da vil den renne ut i ovnen.
- Skru stekeovnen på 180 grader.
- Rull cookie-kulene gjennom kanel-sukker, og legg dem på et fat. Sett fatet i fryseren i 10 minutter.
- Stek fire kuler av gangen. Flytt dem over på et stekebrett med bakepapir på, med god avstand til hverandre.
- Stek midt i ovnen i omtrent 12 minutter. La cookiene hvile på en rist i noen minutter før dere spiser dem.
Slik ser vanlige churros ut(Foto: Shutterstock )
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: