Gå til innhold

Slik lager du «churro cookies»

Churros er fritert bakverk fra Spania, som dyppes i sjokolade. Dette er den trendy cookie-versjonen.(Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger:

Sjokoladefyll:

  • 200 g selskapssjokolade
  • 1,5 dl kremfløte

Cookie-deig:

  • 220 g meierismør
  • 200 g brunt sukker
  • 100 g sukker
  • 1 egg + 1 eggeplomme (romtempererte)
  • 1,5 ts vaniljeekstrakt
  • 450 g hvetemel
  • 2 ss maisstivelse
  • 2 ts bakepulver
  • 1/4 ts natron
  • 1 ts salt

Strøssel:

  • 50 g sukker
  • 2 ts kanel

Slik gjør du

  1. Ha sjokoladen og fløten i en bolle, og sett den over et vannbad. Rør blandingen sammen når sjokoladen smelter, og skru av varmen. Blandingen må ikke bli for varm, sjokoladen skal bare bli varm nok til å smelte helt.
  2. Sett bollen i kjøleskapet til sjokoladen er blitt akkurat så myk av du kan forme små baller av den.
  3. Trill runde sjokolade-kuler som er omtrent 2 cm brede, og sett dem på et fat med bakepapir på. Sett fatet i fryseren mens du lager cookie-deigen.
  4. Finn frem en stor bakebolle. Miks smør, sukker og brunt sukker sammen, til du får en jevn og lys blanding.
  5. Pisk inn vaniljeekstrakt og egg. Deretter rører du inn alle de tørre ingrediensene. Kna deigen til den er helt jevn og klumpefri.
  6. Trill deigen til baller som er omtrent tre ganger så store som sjokolade-kulene. Trykk tommelen din inn i midten av deig-ballene, så de får en dump. Legg en sjokolade-kule i dumpen, og pakk deigen tett rundt, til du får en rund kule igjen. De skal ikke trykkes flate.
  7. Tips: Form én cookie av gangen, så resten av sjokolade-kulene kan stå i fryseren mens du holder på. Ellers blir de myke og vanskelige å pakke inn i deigen.
  8. Pass på at deigen ikke har noen sprekker inn til sjokoladen, for da vil den renne ut i ovnen.
  9. Skru stekeovnen på 180 grader.
  10. Rull cookie-kulene gjennom kanel-sukker, og legg dem på et fat. Sett fatet i fryseren i 10 minutter.
  11. Stek fire kuler av gangen. Flytt dem over på et stekebrett med bakepapir på, med god avstand til hverandre.
  12. Stek midt i ovnen i omtrent 12 minutter. La cookiene hvile på en rist i noen minutter før dere spiser dem.

Slik ser vanlige churros ut(Foto: Shutterstock )

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette