Gå til innhold

Iran angrep Israel. Hva kan skje nå?

Flere raketter lyser opp en mørk himmel.

I helgen sendte Iran mange droner og raketter mot Israel. Dette må du vite om det som har skjedd.

At Iran angrep Israel, overrasket mange. Israel klarte å skyte ned dronene og rakettene slik at ingen mennesker døde. Likevel kan angrepet få mye å si.

Hanne Christiansen, (Foto: Aftenposten) Portrettbilde av en kvinne med langt, lyst hår og med svart genser som ser inn i kamera og ser litt alvorlig ut. sier: Iran og Israel har vært uvenner i mange år, men de har aldri før angrepet hverandre på denne måten. Nå sendte Iran rundt 300 droner og raketter rett mot Israel.

Det sier Hanne Christiansen. Hun er journalist i Aftenposten og kan mye om det som skjer i Midtøsten.

Hva skjer nå?

Israel har allerede kriget med Hamas på Gazastripen i over et halvt år. Nå lurer mange på hva Israel vil gjøre med Iran. Noen er redde for at det skal bli en større krig i Midtøsten.

– Det kommer helt an på hvordan Israel svarer på angrepet. Hvis Israel velger å hevne seg med et like stort angrep, har Iran sagt at de vil ta igjen med en gang. Men dersom Israel velger å ikke gjøre noe, eller hvis de svarer med et mindre angrep, håper mange at Iran vil gi seg, sier Christiansen.

Stort land

USA har støttet Israel i mye. Men president Joe Biden har sagt at de ikke vil hjelpe Israel med å ta igjen på Iran. Det skriver Aftenposten.

Iran er et av de største landene i Midtøsten, med cirka 90 millioner innbyggere. De har også mange mektige venner, blant annet Russland.

Israel og Iran har også vært på hvert sitt lag i Israels krig med Hamas. NRK skriver at de blant annet har støttet Hamas med våpen.

Skrevet av:
Sindre Trygsland
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette