Gå til innhold

Kakao med appelsinsmak

Nærbilde av overflaten til en skummende sjokolade- eller kakaodrikk i en kopp, med mange små og store bobler.

Denne oppskriften gir deg omtrent fem kopper eller en stor termos med kakao. (Foto: Shutterstock )

Du trenger:

  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 1 l melk
  • 1 ts salt
  • 5 spiseskjeer sukker
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 ts kanel
  • Valgfritt: Pisket krem til topping
Krem toppet med revet appelsinskall og sjokoladebiter.

Topp med litt kanel, sjokolade og appelsin-skrell.(Foto: Shutterstock )

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i en kjele, bortsett fra appelsinen.
  2. Varm opp blandingen på middels varme. Rør rundt hele tiden.
  3. Skyll appelsinen, og riv skallet på et fint rivjern. Du trenger 1–2 ss revet skall.
  4. Når det ryker godt av blandingen, kan du helle over i termosen.
  5. Ha halvparten av appelsinskallet oppi termosen, og legg resten i en liten boks.
  6. Hell kakaoen i kopper og sprøyt krem på. Dryss litt revet appelsinskall og kanel over, og nyt.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette