Gå til innhold

Dette passet har gitt politiet mange nye tips

Passet tilhører en mann som heter Ole Henrik Golf. Politiet tror ikke han har gjort noe galt.(Foto: Øst politidistrikt )

En kvinne forsvant fra huset sitt for tre år siden. Nå kan politiet være et steg nærmere å finne gjerningspersonene.

For tre år siden forsvant Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. Hun er gift med en av Norges rikeste personer, Tom Hagen. Politiet tror hun er død.

Hagen ble pågrepet av politiet i fjor. Han slapp fri, men politiet tror fortsatt at han kan ha vært med på forsvinningen.

Tom Hagen mener at han er helt uskyldig, og at politiet tar helt feil.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen forsvant fra dette huset på Lørenskog. (Foto: Heiko Junge, NTB )

Har fått mange tips

Men nå har politiet fortalt om et spennende spor: et pass. Politiet mener det ble brukt av gjerningspersonene. De tror passet kan gjøre at man kommer videre i Lørenskog-saken.

Nylig viste politiet frem passet for å få hjelp og har nå fått over 80 nye tips i saken.

– Passet ble brukt til å opprette en falsk e-postkonto, forklarer politiinspektør Gjermund Hanssen i Øst politidistrikt.

Så brukte gjerningspersonene passet til å lage falske kontoer for å kjøpe kryptovaluta. Sporet er viktig, fordi gjerningspersonene skal ha lagt igjen et brev i huset til Hagen. Der ble Tom Hagen bedt om å betale en stor sum i kryptovaluta.

Vil skjule hvem de er

Politiet tror noen brukte passet for å late som de var Ole Henrik Golf, en mann fra Mandal. Han er ikke mistenkt i saken.

Tror du at politiet klarer å løse saken?

Ja, jeg tror faktisk det. Noen har brukt mye tanker, krefter og penger på å lure politiet. Likevel tror jeg politiet har samlet inn så mange spor at løsningen én dag vil komme.
Øystein Milli (Foto: Gorm Kallestad, NTB)

Han jobber med krim i VG og har fulgt saken tett.

Det tror også politiet.

– Vi har så mye informasjon og gode spor å jobbe med at vi håper saken kan være mulig å løse. Det er uansett viktig at politiet gjør det vi kan i så alvorlige saker, sier politiinspektør Hanssen.

Skrevet av:
Sindre Trygsland

Først publisert:

Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette