Gå til innhold

Gresskar-rundstykker

Seks lyse rundstykker som er stekt så de har fått fasongen til gresskar ligger på en oransje bakgrunn.

Du trenger:

  • 1 kg hvetemel
  • 6 dl vann
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 teskje salt
  • 4 spiseskjeer olje
  • 1 egg
Mini En gul, armløs maskot med et stort glis og oppstykkende hår står på en hvit bakgrunn. sier: Du kan også bytte ut en del av hvetemelet med grovere meltyper. Da blir rundstykkene sunnere.

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  2. Varm vannet til det er lunkent, og ha oppi oljen. Hell væsken over i bakebollen.
  3. Rør godt, og tilsett mer mel dersom deigen er klissete.
  4. Ha et kjøkkenhåndkle over bollen, og sett deigen til heving i 1 time.
  5. Dryss mel utover kjøkkenbenken. Elt deigen i ti minutter, og del den opp i ti like store deler. Kna og trill hvert rundstykke til de får en jevn og glatt overflate.
  6. Finn frem bomullstråd, og dypp tråden i olivenolje. Da blir den enklere å fjerne når rundstykkene er stekt.
  7. Surr tråden litt løst rundt hvert rundstykke, så det deles opp i åtte deler.
  8. Legg rundstykkene på et brett med bakepapir på. Sett dem til etterheving i en halvtime. Skru ovnen på 220 grader.
  9. Pensle rundstykkene med egg, og stek dem midt i oven i ca. 15 minutter (eller til de er blitt gylne).
  10. Fjern tråden, og skru en kanelstang eller en helt ren pinne ned i krysset fra tråden.

Knyt snoren rundt rundstykkene slik:(Foto: Shutterstock )

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette