Gresskar-rundstykker
Du trenger:
- 1 kg hvetemel
- 6 dl vann
- 1 pakke tørrgjær
- 1 teskje salt
- 4 spiseskjeer olje
- 1 egg
Mini En gul, armløs maskot med et stort glis og oppstykkende hår står på en hvit bakgrunn. sier: Du kan også bytte ut en del av hvetemelet med grovere meltyper. Da blir rundstykkene sunnere.
Slik gjør du
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
- Varm vannet til det er lunkent, og ha oppi oljen. Hell væsken over i bakebollen.
- Rør godt, og tilsett mer mel dersom deigen er klissete.
- Ha et kjøkkenhåndkle over bollen, og sett deigen til heving i 1 time.
- Dryss mel utover kjøkkenbenken. Elt deigen i ti minutter, og del den opp i ti like store deler. Kna og trill hvert rundstykke til de får en jevn og glatt overflate.
- Finn frem bomullstråd, og dypp tråden i olivenolje. Da blir den enklere å fjerne når rundstykkene er stekt.
- Surr tråden litt løst rundt hvert rundstykke, så det deles opp i åtte deler.
- Legg rundstykkene på et brett med bakepapir på. Sett dem til etterheving i en halvtime. Skru ovnen på 220 grader.
- Pensle rundstykkene med egg, og stek dem midt i oven i ca. 15 minutter (eller til de er blitt gylne).
- Fjern tråden, og skru en kanelstang eller en helt ren pinne ned i krysset fra tråden.
Knyt snoren rundt rundstykkene slik:(Foto: Shutterstock )
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: