Gå til innhold

Spør eksperten

Hvordan kan jeg snakke med foreldrene mine?

Hei!

Jeg sliter med min mentale helse, og jeg vet ikke hvordan jeg skal fortelle det til foreldrene mine. Jeg har nettvenner som er støttende, men jeg tror det er bedre hvis jeg forteller foreldrene mine det. Jeg håper du kan gi meg tips.

Hilsen anonym.

  • Spør eksperten
  • Aftenposten Junior
  • Boks 1178 Sentrum
  • 0107 Oslo
Nærbilde av at noen som sitter på en seng, holder hendene trøstende rundt en yngre person sine hender.
Psykolog

Benjamin Baarli Silseth

Jeg kan svare på spørsmål om mental helse, følelser, identitet, hvordan du har det hjemme eller på skolen, mobbing og andre ting. Ingen spørsmål er for store eller for små til at vi kan prøve å finne et svar! Gleder meg til å høre fra deg.

Hei, så leit å høre at du sliter med din mentale helse. Det kan være ganske slitsomt over tid, og jeg skjønner godt at du gjerne vil dele det med foreldrene dine.

Modig!

Først og fremst er jeg veldig glad for å høre at du har gode nettvenner som støtter deg! Det tyder på at du allerede er modig som tør å dele litt om hvordan du har det.

Forstår deg

De aller fleste av oss opplever å streve med ting i løpet av livet, noe som gjør at de fleste av oss kan føle med deg når du forteller om hvordan du har det.

Jeg tipper at foreldrene dine også har kjent på at livet kan være vanskelig, og derfor tror jeg de kan forstå litt av det du går gjennom, hvis de får sjansen.

Noe viktig på hjertet

Mitt beste tips til deg er å ikke tenke så mye på hvordan du kan ta det opp med dem eller hvordan du skal si det.

Forsøk å si at du har noe viktig du gjerne vil fortelle dem, og prøv å snakke litt med dem om hvordan du har det.

Stille spørsmål

Et annet tips er å fortelle foreldrene dine at det er viktig for deg at de hører på deg, og at de kan stille spørsmål etterpå hvis de lurer på noe. På den måten får du sagt det du trenger å si først.

Håper dette kan være til litt hjelp for deg, og masse lykke til!

Hilsen Benjamin

Skrevet av:
Benjamin Baarli Silseth
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette