Gå til innhold

Sunne røde vafler

Fem røde hjerteformede vafler med krem, bringebær og mynteblader, plassert i en vertikal rad mot en mørk bakgrunn.

25. mars er verdens vaffeldag! Denne oppskriften gir deg omtrent fire vaffelplater. Lag dobbel eller trippel porsjon dersom flere skal dele. (Foto: Shutterstock )

Du trenger:

  • 1 rødbete
  • 1 egg
  • 1 ss honning
  • 1,5 dl melk eller havremelk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 havregryn
  • Margarin til steking
  • Rømme og bær eller pålegg

Slik gjør du

  1. Legg beten i en liten kjele, og hell over nok vann til at den akkurat dekkes. Kok til du kan stikke en gaffel ned i beten.
  2. Ha beten under litt kaldt vann, og skrell den. Brun en stavmikser eller en gaffel til å mose den i en skål.
  3. Finn frem en bakebolle, og pisk sammen egg, honning og melk. Tilsett salt, mel og bakepulver, og pisk røren klumpefri.
  4. Visp inn havregryn og rødbete, og la røren hvile i noen minutter mens vaffeljernet blir varmt.
  5. Smør vaffeljernet mellom hver plate du steker.
  6. Server vaflene med det du liker, for eksempel bær. Du kan også ha rømme, rødløk og spekeskinke på, dersom du vil lage en skikkelig matpakke-vaffel.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette