Sunne røde vafler
25. mars er verdens vaffeldag! Denne oppskriften gir deg omtrent fire vaffelplater. Lag dobbel eller trippel porsjon dersom flere skal dele. (Foto: Shutterstock )
Du trenger:
- 1 rødbete
- 1 egg
- 1 ss honning
- 1,5 dl melk eller havremelk
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts bakepulver
- 1,5 dl hvetemel
- 1 havregryn
- Margarin til steking
- Rømme og bær eller pålegg
Slik gjør du
- Legg beten i en liten kjele, og hell over nok vann til at den akkurat dekkes. Kok til du kan stikke en gaffel ned i beten.
- Ha beten under litt kaldt vann, og skrell den. Brun en stavmikser eller en gaffel til å mose den i en skål.
- Finn frem en bakebolle, og pisk sammen egg, honning og melk. Tilsett salt, mel og bakepulver, og pisk røren klumpefri.
- Visp inn havregryn og rødbete, og la røren hvile i noen minutter mens vaffeljernet blir varmt.
- Smør vaffeljernet mellom hver plate du steker.
- Server vaflene med det du liker, for eksempel bær. Du kan også ha rømme, rødløk og spekeskinke på, dersom du vil lage en skikkelig matpakke-vaffel.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: