Tennis(hvete)boller
Du trenger:
- 6 dl melk
- 1 egg
- 50 g fersk gjær
- 2 ½ dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 1 ts vaniljesukker
- 15 dl hvetemel
- 150 g meierismør
Topping:
- 2 dl melis
- 2 ss vann
- 100 g kokos
- Grønn konditorfarge
Etterlign dette mønsteret med melis!(Foto: Shutterstock )
Mini En liten, gul Junior-maskot smiler fra hvit bakgrunn sier: Inviter på disse bollene mens dere heier frem Casper Ruud (eller deres favoritt) i French Open!
Slik gjør du
- Sett smøret ut på kjøkkenbenken, og vent til det får romtemperatur.
- Varm opp melken i en kjelen på svak varme til den er blitt litt lunken. Tilsett egget, og rør godt.
- Smuldre gjæren oppi blandingen.
- Bland sukker, kardemomme, vaniljesukker og hvetemel i en bakebolle, og rør det sammen med melkeblandingen. Du kan bruke en kjøkkenmaskin eller en sleiv.
- Elt deigen i noen minutter. Tilsett litt mer mel dersom deigen er for klissete.
- Skru ned hastigheten på kjøkkenmaskinen, og ha smøret oppi bollen, litt etter litt. Elt deigen videre til alt smøret er blandet inn og deigen er jevn og fin.
- Legg et kjøkkenhåndkle over bakebollen, og la deigen heve i 1 time.
- Trill ut jevne, like store boller, og spre dem utover et stekebrett med bakepapir på.
- Dekk bollene med kjøkkenhåndkleet igjen, og la dem etterheve i 1/2 time. Skru stekeovnen på 225 grader.
- Stek dem midt i ovnen i 12–15 min eller til de er blitt gylne. Avkjøl dem litt på en rist når de er ferdig stekt.
- Klem ut litt konditorfarge på innsiden av en ren lynlåspose. Ha kokosen oppi, og klem og kna på posen til all kokosen har fått en jevn grønnfarge. Ha kokosen oppi en stor skål.
- Visp sammen melis og vann. Bruk en skje til å smøre den på bollene, og dypp dem rett oppi kokosen.
- Ha resten av melisen i en plaspose, klipp et lite hull i det ene hjørnet av posen, og klem den hvite tennisball-sømmen på alle bollene.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: