Gå til innhold

Sommerruller med peanøtt­saus

Vegetarianer? Da kan du bytte ut kyllingen med halloumi (en ost som kan grilles).(Foto: Elin Fjelldal )

Når solen steker ute, er det deilig med en middag som serveres kald.

Du trenger

  • Rispapir (ris-wrap)
  • Kylling
  • Glassnudler
  • Gulrøtter
  • Vårløk
  • Rødkål
  • Mango
  • Agurk
  • Avokado
  • Peanøttsaus eller annen dipp

Slik ser rispapir ut (Foto: Elin Fjelldal )

Slik gjør du

  1. Vask alle grønnsakene. Skjær agurk, gulrøtter, vårløk og mango i staver. Kutt avokado og rødkål i små terninger. Legg alt i skåler.
  2. Skjær kyllingen i små biter. Ha litt olje i en panne, og stek på middels varme til kjøttet er gjennomstekt.
  3. Kok opp nudler. Følg instruksen som står på pakken.
  4. Sett frem en dyp tallerken med lunkent vann til rispapiret.
  5. Dypp rispapiret i lunkent vann så den blir myk og elastisk. Legg den på tallerkenen, og fyll den med de tingene du vil ha inni.
  6. Brett rispapiret rundt alt innholdet, som en burrito. Dypp sommerrullen i sausen, og nyt.

Fyll sommerrullene med de grønnsakene du selv liker best!(Foto: Elin Fjelldal )

Peanøttsaus

Denne asiatiske sausen er veldig god å dyppe sommerrullene i!

Du trenger:

  • 1 hvitløksfedd
  • 1/2 fersk chili
  • 1 centimeter ingefær
  • 2 spiseskjeer limesaft
  • 6 spiseskjeer peanøttsmør
  • 2 spiseskjeer hoisinsaus (eller 1 spiseskje brunt sukker)
  • 1 spiseskje matolje (gjerne sesamolje)
  • 1 dl vann
  • Til pynt: Fersk koriander og peanøtter

Slik gjør du

  1. 1Skyll grønnsakene. Finhakk chili og hvitløk, rasp ingefær og press saft fra lime. Ha alt oppi en bolle.
  2. 2Tilsett peanøttsmør, hoisin og olje, og bland sammen.
  3. 3Kok opp vann, og ha det oppi blandingen. Pisk sausen litt.
  4. 4Hakk peanøtter og koriander. Ha dette på toppen eller ved siden av dippen.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette