Sommerruller med peanøttsaus
Vegetarianer? Da kan du bytte ut kyllingen med halloumi (en ost som kan grilles).(Foto: Elin Fjelldal )
Når solen steker ute, er det deilig med en middag som serveres kald.
Du trenger
- Rispapir (ris-wrap)
- Kylling
- Glassnudler
- Gulrøtter
- Vårløk
- Rødkål
- Mango
- Agurk
- Avokado
- Peanøttsaus eller annen dipp
Slik ser rispapir ut (Foto: Elin Fjelldal )
Slik gjør du
- Vask alle grønnsakene. Skjær agurk, gulrøtter, vårløk og mango i staver. Kutt avokado og rødkål i små terninger. Legg alt i skåler.
- Skjær kyllingen i små biter. Ha litt olje i en panne, og stek på middels varme til kjøttet er gjennomstekt.
- Kok opp nudler. Følg instruksen som står på pakken.
- Sett frem en dyp tallerken med lunkent vann til rispapiret.
- Dypp rispapiret i lunkent vann så den blir myk og elastisk. Legg den på tallerkenen, og fyll den med de tingene du vil ha inni.
- Brett rispapiret rundt alt innholdet, som en burrito. Dypp sommerrullen i sausen, og nyt.
Fyll sommerrullene med de grønnsakene du selv liker best!(Foto: Elin Fjelldal )
Peanøttsaus
Denne asiatiske sausen er veldig god å dyppe sommerrullene i!
Du trenger:
- 1 hvitløksfedd
- 1/2 fersk chili
- 1 centimeter ingefær
- 2 spiseskjeer limesaft
- 6 spiseskjeer peanøttsmør
- 2 spiseskjeer hoisinsaus (eller 1 spiseskje brunt sukker)
- 1 spiseskje matolje (gjerne sesamolje)
- 1 dl vann
- Til pynt: Fersk koriander og peanøtter
Slik gjør du
- 1Skyll grønnsakene. Finhakk chili og hvitløk, rasp ingefær og press saft fra lime. Ha alt oppi en bolle.
- 2Tilsett peanøttsmør, hoisin og olje, og bland sammen.
- 3Kok opp vann, og ha det oppi blandingen. Pisk sausen litt.
- 4Hakk peanøtter og koriander. Ha dette på toppen eller ved siden av dippen.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: