Oppskrift: Fløtekarameller
Lei av tørre julekaker? Lag litt karamell i stedet!(Foto: Elin Fjelldal )
Du trenger:
- 2 dl kremfløte (evt. laktosefri)
- 2 dl lys sirup
- 2 dl sukker
- 2 ss meierismør
- 0,5 teskje vaniljesukker (eller en klype vaniljepulver)
- Havsalt og gullstrøssel (valgfritt)
Slik gjør du:
- Bland fløte, sukker og sirup i en vid kjele med tykk bunn. Kok opp på middels varme mens du rører hele tiden.
- La det putre helt til karamellblandingen består dråpetestenSlipp en dråpe av karamellen ned i et glass med kaldt vann. Stivner dråpen raskt, så den kan formes til en kule? Da er karamellen ferdig kokt..
- Tilsett smøret, og bland godt.
- Hell karamellen i en langpanne med bakepapir i.
- Sett formen kaldt til karamellen er blitt hard nok.
- Bruk en kniv til å dele opp karamellen i like store biter.
- Dryss litt havsalt og spiselig glitter over, og pakk hver bit inn i i bakepapir eller cellofan.
- Karamellen må oppbevares kjølig.
Trix En lilla maskot med rød nisselue på har en snakkeboble. sier: Vil du ha en annen smak? Dryss frysetørkede bringebær eller hakket pistasj på karamellen.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: