Gå til innhold

Oppskrift: Fløtekarameller

Syv fløtekarameller med gullglitter på ligger innpakket i celofan på en rosa bakgrunn.

Lei av tørre julekaker? Lag litt karamell i stedet!(Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger:

  • 2 dl kremfløte (evt. laktosefri)
  • 2 dl lys sirup
  • 2 dl sukker
  • 2 ss meierismør
  • 0,5 teskje vaniljesukker (eller en klype vaniljepulver)
  • Havsalt og gullstrøssel (valgfritt)

Slik gjør du:

  1. Bland fløte, sukker og sirup i en vid kjele med tykk bunn. Kok opp på middels varme mens du rører hele tiden.
  2. La det putre helt til karamellblandingen består dråpetesten.
  3. Tilsett smøret, og bland godt.
  4. Hell karamellen i en langpanne med bakepapir i.
  5. Sett formen kaldt til karamellen er blitt hard nok.
  6. Bruk en kniv til å dele opp karamellen i like store biter.
  7. Dryss litt havsalt og spiselig glitter over, og pakk hver bit inn i i bakepapir eller cellofan.
  8. Karamellen må oppbevares kjølig.
Trix En lilla maskot med rød nisselue på har en snakkeboble. sier: Vil du ha en annen smak? Dryss frysetørkede bringebær eller hakket pistasj på karamellen.
Mange fløtekarameller med gullglitter på ligger innpakket i celofan på en rosa bakgrunn.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette