Gå til innhold

Turmat: Grillet banan med sjokolade

En klase med tre bananer ligger på et matpapir med turkart trykket på, og hver banan er snittet opp og sjokoladebiter er trykket ned i snittet.

Grillet banan er en kjempegod tur-dessert!(Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger:

  • 1 banan hver
  • 5 sjokoladebiter hver
  • Aluminiumsfolie

Slik gjør du

  1. Skjær opp bananen på langs. Skjær gjennom bananskallet og omtrent ned til midten av bananen.
  2. Press sjokoladebitene ned i bananen.
  3. Pakk bananen inn i aluminiumsfolie, så folien kan åpnes ovenfra.
  4. Legg bananen over glørne i utkanten av bålet (ikke direkte oppi flammene).
  5. Bananen er klar til å spise med skje når all sjokoladen er smeltet.

Visste du?

I Norge er det lov å tenne bål i skog og mark frem til 15. april.

Et bål med røde glør og lysegule flammer brenner i hvit snø.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette