Gå til innhold

Vaffelkjeks pyntet med strøssel

Et flatlay med oransje bakgrunn, med ni vaffelkjekser med skoloade og forskjellige typer isstrøssel på.

Disse iskjeksene er pyntet med frysetørkede bringebær, hakket nonstop, mandelkrokan, daim, mini-marshmallows, karamellfudge, tuttifrutti-strøssel og pistasjnøtter. (Foto: Elin Fjelldal )

Disse vaffelkjeksene er proppet med sjokolade og er perfekte til bursdagsfeiringer!

Dette trenger du:

  • Kokesjokolade (mørk eller lys)
  • Noen dråper matolje
  • Vaffelkjeks
  • Is-strøssel

Slik gjør du:

  1. Kok opp litt vann i en kjele. Slå så av varmen.
  2. Del sjokolade i biter, og legg bitene i en stor bolle. Plasser bollen over kjelen, så sjokoladen smelter.
  3. Tilsett litt olje for å gjøre den smeltede sjokoladen tynnere. Rør rundt.
  4. Hell ønsket strøssel over i glass. Dypp iskjeksen først i sjokoladen og så rett over i strøsselet.
  5. La kjeksen hvile på et bakepapir mens sjokoladen stivner.
Åtte glass med hver sine type strøssel og en liggende stabel med vaffelkjeks er plassert på en oransje bakgrunn.

Hell strøsselet i lave glass, så du enkelt kan dyppe kjeksene nedi godsakene.(Foto: Elin Fjelldal )

Tips:

Er du ekstra glad i sjokolade? Bruk en liten skje til å helle litt smeltet sjokolade i bunnen av iskjeksene også!

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette