Gå til innhold

Oppskrift: Cookies med sjokolade og hasselnøtter

Seks gylne cookies med mørke sjokoladebiter ses ovenfra mens de ligger på en rist.

Oppbevar cookiene kjølig, i en lufttett boks.(Foto: Shutterstock )

Denne julekaken blir du ikke lei av.

Du trenger:

  • 180 gram sukker
  • 180 gram brunt sukker
  • 2 egg
  • 150 gram margarin
  • 380 gram hvetemel
  • 2 teskjeer vaniljesukker
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje salt
  • 200 gram selskapssjokolade
  • 100 gram hasselnøtter (valgfritt)

Slik gjør du:

  1. Bruk en visp eller håndmikser til å piske eggene sammen med sukkeret i en stor bolle. Stopp når røren får en lys farge.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene sammen, og ha blandingen oppi bollen.
  3. Del smøret i terninger med en kniv. Bruk hendene til å kna smøret inn i blandingen.
  4. Hakk sjokoladen i biter, og bland den inn i deigen. Dette er enklest om sjokoladen er skikkelig kald.
  5. Finn frem et stekebrett med bakepapir. Bruk en spiseskje til å plassere like store biter med deig utover brettet. Rull disse bitene runde, og klem dem flate på brettet.
  6. Stekes midt i ovnen på 180 grader i omtrent 8 minutter. Ta dem ut når de er gylne.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette