Oppskrift: Cookies med sjokolade og hasselnøtter
Oppbevar cookiene kjølig, i en lufttett boks.(Foto: Shutterstock )
Denne julekaken blir du ikke lei av.
Du trenger:
- 180 gram sukker
- 180 gram brunt sukker
- 2 egg
- 150 gram margarin
- 380 gram hvetemel
- 2 teskjeer vaniljesukker
- 1 teskje natron
- 1 teskje salt
- 200 gram selskapssjokolade
- 100 gram hasselnøtter (valgfritt)
Slik gjør du:
- Bruk en visp eller håndmikser til å piske eggene sammen med sukkeret i en stor bolle. Stopp når røren får en lys farge.
- Bland alle de tørre ingrediensene sammen, og ha blandingen oppi bollen.
- Del smøret i terninger med en kniv. Bruk hendene til å kna smøret inn i blandingen.
- Hakk sjokoladen i biter, og bland den inn i deigen. Dette er enklest om sjokoladen er skikkelig kald.
- Finn frem et stekebrett med bakepapir. Bruk en spiseskje til å plassere like store biter med deig utover brettet. Rull disse bitene runde, og klem dem flate på brettet.
- Stekes midt i ovnen på 180 grader i omtrent 8 minutter. Ta dem ut når de er gylne.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: