Slik lager du sjokolade-cupcakes
Disse muffinsene er pyntet med litt karamellsaus og kandiserte blomster. Det er spiselige blomster som er sukret. (Foto: Elin Fjelldal )
Sjokoladebiter inni, kremete sjokoladefyll oppå... Disse cupcakene er skikkelig «over-the-top»!
Du trenger
- 230 gram hvetemel
- 170 gram brunt sukker
- 60 gram bakekakao (pulver)
- 2 teskjeer vaniljesukker
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje natron
- 2 egg
- 2,5 dl kefir
- 100 gram smør
- Valgfritt: 150 gram sjokolade (hakk i biter og ha oppi den ferdige røren)
Slik gjør du
- Smelt smør i en kjele på lav varme. La det stå og avkjøle seg litt.
- Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle, og bland det sammen.
- Pisk eggene med en visp, i en egen bolle. Ha oppi kefir og det smeltede smøret, litt etter litt, mens du visper.
- Hell blandingen over bollen med de tørre ingrediensene. Rør litt rolig, ikke pisk, så røren holder seg «luftig».
- Sett muffinsformer på et stekebrett, og sett oven på 190 grader.
- Bruk en spiseskje til å fylle muffinsformene omtrent halvfulle med røre.
- Stek muffinsene midt i ovnen i 15–20 minutter. De er ferdige når de har vokst til små topper, men de skal ikke være svidde på toppen.
- La muffinsene stå og kjøle seg ned før du har på frostingen.
Junior sier: Hva slags frosting liker du best på muffins? Denne sjokoladekremen faller nok i smak dersom du liker Nutella og kremost.
Frosting: Sjokoladekrem
Du trenger:
- 50 gram smør
- 150 gram melis
- 1 spiseskje bakekakao (pulver)
- 1 pakke Tine kremost (nøytral)
- 4 store spiseskjeer Nutella
- 2 pasjonsfrukt (valgfritt)
Slik gjør du:
- 1Bland alle ingrediensene sammen med en mikser.
- 2Ha frostingen i en sprøytepose, dersom du har, eller bruk en slikkepott til å smøre den oppå muffinsen. Bruk gjerne litt mye!
- 3Er du glad i surt? Lag en liten grop i midten av sjokoladekrem-toppen, og legg litt pasjonsfrukt oppi.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: